NEWS

Izvrstan nastup učenice Umjetničke škole Poreč na 21. Požeškom plesokazu

08.03.2022. 21:25; ; Početna / Kultura / Izvrstan nastup učenice Umjetničke škole Poreč na 21. Požeškom plesokazu
275375696_4956210454458074_4375876835558346057_n
21. Požeški plesokaz – međunarodni festival plesa održao se u Gradskom kazalištu Požega od 4. do 6. ožujka 2022. u organizaciji Umjetničke organizacije „Plesna radionica Ilijane Lončar“ uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije, Grada Požege, Turističke zajednice Požeško – slavonske županije i Turističke zajednice Grada Požege.
 
Umjetničku školu Poreč sa zapaženim i originalnim nastupom i s puno pohvala predstavila je učenica 4. razreda suvremenog plesa, Nika Hočevar. Solo koreografiju pod nazivom Cycle of Life osmislila je učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, a glazbu je napisao učitelj Haris Brković.
 
Učenica Nika zablistala je vrhunskom izvedbom koju je izvela na svojstven način. Svaki put dok Nika nastupa, oduševljava sve prisutne svojom izražajnošću, posvećenošću i emocijama koje prenosi kroz plesne pokrete. Osim što se predstavila nastupom, Nika je imala priliku prisustvovati u plesnim radionicama suvremenog plesa pod stručnim vodstvom plesnih pedagoga, koreografa i plesača Lare Frgačić i Endija Schrottera, naučiti nove plesne korake i plesati zajedno s vršnjacima iz zemlje i inozemstva.
 
Tijekom cijelog vikenda nastupalo je 300 plesača iz 35 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Češke i Sjeverne Makedonije. Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost i ove su godine svojim dolaskom uveličali predstavnici umjetničkih škola i akademije. Zahvalni smo i sretni što kao škola već petu godinu za redom sudjelujemo u Požeškom plesokazu. Učenici se uvijek raduju nastupu, radionicama i korisnom iskustvu druženja s plesačima iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.
 
S.R.
Print Friendly, PDF & Email