Izvješće sa 9. međunarodnog gitarističkog i violinističkog natjecanje „Poreč Fest“ 2018.

_DSC4681
27.02.2018. 15:04; Učitavanja: 312; Početna / Kultura / Izvješće sa 9. međunarodnog gitarističkog i violinističkog natjecanje „Poreč Fest“ 2018.

Umjetnička škola Poreč po deveti put organizator je jedinstvenog međunarodnog gitarističkog i violinističkog natjecanja „Poreč Fest“ koje se ove godine održava u dva dijela.

U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, Kandlerova 2 i Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Narodni trg 1 od 23. do 25. veljače 2018. godine održalo se natjecanje u disciplini solo gitare u 6  kategorija i komornih sastava u 3 kategorije.  Od ove godine disciplina solista proširena je sa kategorijom „no age limit“ odnosno bez dobnog ograničenja u kojoj su se gitaristi natjecali u dvije etape. Na ovogodišnjem Poreč Festu sudjelovali su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Natjecatelje je ocjenjivao respektabilni međunarodni ocjenjivački sud: Xhevdet Sahatxhija (Hrvatska), Antonio Fruscella (Italija/Francuska), Alejandro Córdova (Meksiko), Krešimir Bedek (Hrvatska) i Saša Dejanović (Hrvatska).  

Tijekom natjecanja uz cjelodnevne vrhunske nastupe natjecatelja održala su se tri izuzetna koncerta: Koncert otvorenja natjecanja – Krešimir Bedek (Hrvatska), gitara, Koncert Antonio Fruscella (Italija/Francuska), gitara i Završni koncert pobjednika natjecanja.

Tijekom cijelog vikenda priredili smo izuzetno atraktivan i raznovrstan program sa najboljim gitaristima i komornim sastavima.

Posebno smo ponosni na učenike Umjetničke škole Poreč koji su se natjecali i predstavili na najbolji mogući način naš Grad Poreč i Istarsku županiju i osvojili vrijedne nagrade.

Marin Štefanac učenik trećeg razreda gitare u klasi profesora Hrvoja Hleba, osvojio je 1. nagradu sa 94,25 boda i 1. mjesto u I. kategoriji. Marin je nastupao i na Završnom koncertu pobjednika natjecanja.

Chiara Vukadinović učenica trećeg razreda gitare u klasi profesora Hrvoja Hleba, osvojila je 1. nagradu sa 94 boda i  2. mjesto u II. kategoriji.

Nina Poropat učenica petog razreda gitare Područnog odjela u Vrsaru, u klasi profesorice Sandre Šustereiter osvojila je 2. nagradu sa 88,25 bodova i 4. mjesto u II. kategoriji.

Lucija Korlević učenica petog razreda gitare u klasi profesora Hrvoja Hleba, osvojila je 2. nagradu sa  80  bodova i 5. mjesto u III. kategoriji.   

Na Završnom koncertu u nedjelju, 26. veljače 2018. godine u 13,00 sati, u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić zajedno sa Ocjenjivačkim sudom čestitala je pobjednicima i podijelila nagrade, diplome i vrijedne posebne nagrade koje su razveselile najbolje, laureate natjecanja „Poreč Fest“ 2018. Jedan od pokazatelja uspješnosti, podrške i priznanja Poreč Festu 2018. je puno vrijednih posebnih nagrada.

DOBITNICI POSEBNIH NAGRADA

Nagradu Grada Poreča – Parenzo – koncert u Poreču u godini 2018./2019. osvojio je DUO GITARA LUCIJA&VANESA.

Nagradu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Koncert u 57. sezoni u Eufrazijevoj bazilici 2018. osvojio je TRIO EVOCACIÓN, 1. nagrada, 1. mjesto, III. kategorija komornih sastava       .

Nagradu Turističke zajednice Općine Tar-Vabriga, Koncert u 20. ljetnoj sezoni u crkvi Svetog Martina u Taru 2018. godine osvojio je TRIO EVOCACIÓN, 1. nagrada, 1. mjesto, III. kategorija komornih sastava.   

Nagradu Lios Cluba Poreč Young Guitarist Price – koncert na XVI. FESTIVALU GitarISTRA „More i gitare“ Vrsar 2018. u vrijednosti od 500 €  osvojila je VANESA ILIČIĆ, 1. nagrada, 1. mjesto, IV. kategorija (100/100 bodova).

Nagradu voditelja Xhevdeta Sahatxhije, Međunarodna ljetna škola za gitaru 2018. u Poreču u vrijednosti od 290 € osvojila je DANICA ŠKREBLIN, 1. nagrada, 1. mjesto, III. kategorija.

Nagradu kotizacije za Zagreb guitar festival osvojila je CHIARA VUKADINOVIĆ, 1. nagrada, 2. mjesto, II. kategorija i TERENS SOTIRI, 2. nagrada, 2. mjesto, V. kategorija.

Nagradu ulaznice za koncert Kvarteta Laurum u sklopu Zagreb guitar festivala osvojili su

TRIO EVOCACIÓN – LOVRO PERETIĆ, LUKA LOVREKOVIĆ, IVAN ŠIMATOVIĆ, VANESA ILIČIĆ, LUCIJA ŠTIVČEVIĆ, TERENS SOTIRI, ZLATKO JOSIP GRGIĆ.

Nagradu kotizacija i masterclass za 6. Pula Guitar Fest osvojio je MARIN ŠTEFANAC, 1. nagrada, 1. mjesto, I. kategorija.

Nagradu A Classsica – note za gitaru osvojili su MARIN ŠTEFANAC, EVA SVJETLIČIĆ, CHIARA VUKADINOVIĆ, NIKA KOVAČIĆ, BORNA SVJETLIČIĆ, LUKA VIDOVIĆ, YUKI SAITO.

Nagrada Euro Unit, Savarez, Corelli –  torbe sa izuzetno kvalitetnim setovima žica za gitaru, majice i dodatne torbe osvojili su MARIN ŠTEFANAC, LUCIJA VUDRAG, DANICA ŠKREBLIN, VANESA ILIČIĆ, LUCIJA ŠTIVČEVIĆ, YUKI SAITO.

Nagrada Elektrometal d.o.o. Poreč – novčana nagrada u vrijednosti od 1.000,00 kuna osvojio je YUKI SAITO, 1. nagrada, 1. mjesto, VI. kategorija

Miro Simić – set za njegu noktiju osvojio je LUKA ŠTRIGA, RIEN MEĐUGORAC, TERENS SOTIRI i BORNA VALENTIĆ. 

Nagradu kotizacije za Bistričke zvukolike osvojili su TRIO EVOCACIÓN, DUO GITARA LUCIJA&VANESA i YUKI SAITO.

6 CD-a Kvarteta Laurum

MARIN ŠTEFANAC, LUCIJA VUDRAG, DANICA ŠKREBLIN, VANESA ILIČIĆ, LUCIJA ŠTIVČEVIĆ, YUKI SAITO.

Uz užitak u glazbi i prekrasnim trenucima koje su nam pružala ova darovita djeca, mladež i profesionalni glazbenici, velika je nagrada bila i vidjeti njihove osmjehe, sreću i ozarena lica nagrađenih. Iz godine u godinu ovo natjecanje raste, širi se, diže se nivo i kvaliteta te vjerujemo da će prerasti u pravi festival koji će oživjeti cijeli grad u ovim mirnim mjesecima.

Hvala cijelom kolektivu Umjetničke škole Poreč, posebno voditelju Hrvoju Hlebu, producentici Larisi Zaharija Radošić, učiteljima Sandri Šustereiter i Harisu Brkoviću, cijelom timu Umjetničke škole, svim učiteljima i zaposlenicima na predanom radu i sjajnoj realizaciji natjecanja.

Veliko hvala Gradu Poreču, Istarskoj županiji, Pučkom otvorenom učilištu Poreč, TZ Poreč, TZ Tar Vabriga, Lions clubu Poreč, te pokroviteljima i sponzorima koji su na bilo koji pomogli i podržali Poreč Fest 2018. Hotelu Poreč, Elektrometalu d.o.o. Poreč, Pizzeriji Dali, Pekati Concettino, Istra Alfu, La rivi, KKa, Sigri, Kissu, Webisu, Euro – Unitu, A Classicu, Vinariji Rossi, Miro Simiću, Cvjećarni Gardenija i svim medijima na praćenju.

            Više informacija i svi sponzori nalaze se na web stranici www.porec-fest.com

 

 

 Ravnateljica:

 Sanjica Sara Radetić

Print Friendly, PDF & Email