VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

Iznajmljivači više ne trebaju prijavljivati goste policiji

15.07.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Iznajmljivači više ne trebaju prijavljivati goste policiji

POREČ –

Do ovog ljeta privatni iznajmljivači, oni koji rade samostalno, trebali su prijavljivati goste na dvije adrese – u pripadajuću turističku zajednicu i policijsku postaju. Za to su morali ispuniti dvije vrste prijavnica s gotovo identičnim podacima, što je još bilo i relativno »bezbolno«, no odlazak u porečku policijsku postaju, posebno u vrijeme kad je promet na cestama najjači, već je bio veći problem, da ne spominjemo »pripadajuće« poteškoće s parkiranjem.

Od ovog ljeta, srećom, više nema prijavljivanja u policiji. Kako doznajemo u Turističkoj zajednici Funtane, dovoljno je goste prijaviti samo kod njih, a oni će putem računala to proslijediti policiji. Kako veli Milka Glavaš iz TZ-a, ranije se znalo događati da vlasnici soba i apartmana goste prijave samo u policiji, a ne i u TZ-u, da bi izbjegli plaćanje boravišne pristojbe. Ove je godine na snagu stupio novi zakon, kojim se boravišna pristojba plaća paušalno pa iznajmljivači moraju »odriješiti kesu« bez obzira jesu li prijavili gosta u TZ ili ne.

Izgleda da za ovu pojedinost trgovci ne znaju – u jednoj prodavaonici u gradu rekli su nam da su obrasce prijavnica za policiju naručili i dobit će ih ovih dana, a u drugoj su ih uredno prodali. Uvjerila se u to i potpisnica ovih redaka, da bi joj u policiji rekli da ih više ne primaju. Ili se možda prave Englezi da bi se riješili starih zaliha sada neupotrebljivih obrazaca.

– V. Md. –

Print Friendly, PDF & Email