NEWS
valfresco

Iznajmljivači, postanite PRIJATELJI MORA!

AMOREFRIENDOFTHESEA
29.06.2019. 18:58; Učitavanja: 192; Početna / Lifestyle / Ekologija / Iznajmljivači, postanite PRIJATELJI MORA!

aMORE festival poziva iznajmljivače na zajedničko osvještavanje turista i putnika o važnosti očuvanja našeg mora ! Zajedno možemo učiniti puno više.

Mora i oceani pokrivaju preko 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva. Značenje mora i oceana je mnogostruko: oni su najveći opskrbljivači kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal. Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice. Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama.

Zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi gotovo tri i pol milijarde ljudi. O moru ovisimo i mi. Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu. Hrvatsku je u 2018. godini posjetilo gotovo 20 milijuna turista te bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših “privremenih stanovnika”.

Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i njima oplemeniti svoje apartmane. Trenutno su na raspolaganju engleska i hrvatska verzija. Ukoliko imate vremena i volje, pomozite dokument prevesti i na druge jezike (ili poboljšati postojeće prijevode).

POSTANITE PRIJATELJI MORA!
Datoteke spremne za tisak moguće je preuzeti na:  https://www.amorefestivalporec.net/post/iznajmljivaci-postanite-prijatelji-mora  
Javite što mislite o ovoj inicijativi te pošaljite fotku preporuka koje ste stavili u vaše apartmane na [email protected]

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email