Izložbe, tečajevi u organizaciji Pučkog otvorenog učillišta Poreč

poup-logo-v
21.03.2022. 13:37; ; Početna / Obavijesti / Izložbe, tečajevi u organizaciji Pučkog otvorenog učillišta Poreč

UPISI NA TEČAJEVEVE ENGLESKOG I TALIJANSKOG JEZIKA ZA POČETNIKE!

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu?

U Pučkom otvorenom učilištu Poreč upisujemo polaznike na tečajeve engleskog i talijanskog jezika za početnike. Nastava održavamo dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače, prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Zajednički referentni nastavni program učenja stranih jezika usklađen je s europskim smjernicama, a njegov sastavni dio čine prihvaćene razine jezičnih kompetencija.

Takav program osigurava fleksibilnost jer omogućava predavačima i voditeljima da sami odabiru materijale i načine na koje će postići rezultate te pruža mogućnost uvođenja sadržaja i različitih aktivnosti koje je moguće ostvariti u specifičnim uvjetima u kojima se nastava odvija i gdje nastavnik odabire u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima pojedinaca ili grupa.

Cilj nastave stranog jezika je razvijanje komunikacijskih kompetencija tj. osposobljavanje polaznika za prikladnu komunikaciju na stranom jeziku u raznim situacijama: u sredini gdje se govori njemački jezik, u vlastitoj zemlji sa stranim govornicima, na multinacionalnim skupovima i u drugim situacijama u kojima se moraju služiti njemačkim jezikom. To znači omogućiti polaznicima postizanje jezične kompetencije u svim jezičnim vještinama: slušanju, čitanju, govornoj interakciji, govornoj produkciji i pisanju. Pritom se kod polaznika razvija razumijevanje i prihvaćanje novih i drukčijih kultura – interkulturalna kompetencija i tolerancija, ali i svijest o vlastitoj kulturi.

Polaznici jezik svladavaju putem slušanja, čitanja, govorne interakcije, govorne produkcije, pisanja te razvijanjem komunikacijskih strategija i jezičnih kompetencija uz pouku o načinu učenja.

Metodološki pristup se prilagođava korisnicima i uvijek se odabire pristup kojim će se najuspješnije ispuniti postavljeni ciljevi.

 • Trajanje:          70 školskih sati/modul
 • Nastava:          2 × tjedno po tri školska sata / 3 mjeseca
 • Cijena programa:770,00kn, plativo u tri mjesečne rate po 590,00kn.
 • Dokumenti potrebni za upis (preslike):
 •                                                – završna svjedodžba srednje škole
 •                                                – domovnica
 •                                                – rodni list
 • Informacije i upisi: na broj telefona 052 887 216 ili e-mail [email protected]. 

—————————————————————————————————————————

 OSPOSOBLJAVANJE ZA NJEGOVATELJICE – UPISI

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE POREČ upisuje polaznike za verificirani program osposobljavanja za NJEGOVATELJA/ICU STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

Obzirom na sve veći broj otvorenih domova za starije i nemoćne koji imaju potrebu za educiranim osobljem, ovim programom želimo polaznicima ponuditi veće mogućnosti za zaposlenjem, a potencijalnim poslodavcima osigurati adekvatno obučene zaposlenike koji će kvalitetno skrbiti za njihove korisnike ili članove obitelji.

 • Uvjeti upisa: završena osnovna škola
 • Trajanje: 500 nastavnih sati
 • Sadržaj programa: teorijska nastava (gerontologija, psihologija starenja, njega bolesnika, prva pomoć, anatomija, fiziologija i bolesti, zaštita na radu) te praktična nastava i stručna praksa
 • Isprave potrebne za upis (preslike):
  • – završna svjedodžba osnovne ili srednje škole
  • – domovnica
  • – rodni list
  • – liječničko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti
  • – sanitarna knjižica
 • Uvjerenje: po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik dobiva uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu
 • Cijena osposobljavanja: 4.800,00 kn s mogućnošću plaćanja u obrocima

Informacije i upisi: na broj telefona 052 887 216 ili e-mail [email protected]. 


Likovna djelatnost

SANDI RENKO / QUADRIVIUM

Izložba slika

Kustos: Denis Volk

Otvorenje u četvrtak, 24. 3. 2022. u 18 sati

Galerija Zuccato, Decumanus 34

trajanje izložbe:  24. 3. – 4. 5. 2022.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10 – 12 i 16 – 20
nedjeljom i državnim blagdanima zatvoreno

U četvrtak, 24. 3. 2022. u 18 sati  u galeriji Zuccato   Pučkog otvorenog učilišta u  Poreču, otvorit će se izložba QUADRIVIUM autora Sandija Renka.

Jedan od najistaknutijih tršćanskih umjetnika, slovenskog porijekla iz Italije je Sandi Renko. Za njim je nekoliko desetljeća stvaranja u kojima je utemeljio bogat i prepoznatljiv umjetnički opus, koji je u većini hrvatskog prostora nepoznat, iako je riječ o međunarodno etabliranom umjetniku. Glavna karakteristika njegovih djela istraživanje je različitih materijala i izraznih mogućnosti posezanjem u prostor, osjećaj prostora ili stvarajući predmete u prostoru.

Ocjenjujući umjetničko stvaralaštvo Sandija Renka ne možemo zanemariti činjenicu da je on po zanimanju dizajner koji naginje profinjenom oblikovanju. Teži minimalizmu, jednostavnim linijama, redukciji oblika, čistim oblicima i objektima, slobodnom, ali ne praznom prostoru. To je obilježilo i njegovo umjetničko stvaralaštvo u kojem prikazuje jednostavne i jasne forme i slike.

Denis Volk 

Izložba je realizirana u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i  Kulturno društvo za umjetnost KONS iz Trsta te Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu.


 1. BIJENALE SLIKARSTVA U POREČU / skupna izložba

Izbor radova 6. bijenala slikarstva

Autori : Grgur Akrap, Matko Vekić, Maša Barišić, Martina Grlić, Jiao Guo, Iris Jambrek, Mia Maraković, Mia Matijević, Nikola Pjevačević, Lea Popinjač, Jurica Pušenjak, Domagoj Rogina, Josip Rončević, Patricija Purgar, Aleksandar Bezinović, Ivan Prerad, Đuro Seder, Ivan Prerad

Istarska sabornica, Matka Laginje 6

trajanje izložbe:  9.3.2022. – 8.4. 2022.

radno vrijeme galerije: svakim danom od 10- 12 i 16 – 19

nedjeljom i državnim blagdanima zatvoreno

U srijedu, 09.03. 2022. u 19 sati  u Istarskoj Sabornici /  Pučko otvoreno učilište Poreč   otvorit će se gostujuća izložba 6. bijenala slikarstva, koja će predstaviti selekciju radova sa 6. bijenala slikarstva koje se održalo u domu HDLU 2021. godine.

Bijenale slikarstva, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, nacionalna je likovna manifestacija posvećena bilježenju scene i pomaka u mediju slikarstva, pokrenuta s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatskog slikarstva i sučeljavanja s aktualnim europskim slikarskim praksama. Hrvatska selekcija predstavlja širok presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, od najstarijih, članova HAZU-a, do najmlađih, koji stvaraju nove impulse ulaska na tu scenu, s ciljem bilježenja aktualne dvogodišnje produkcije.

Izložba u Poreču predstavlja izbor od 20-ak umjetničkih djela najistaknutijih autorica i autora koji su izlagali u sklopu glavne selekcije u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

Odabrani umjetnici: Grgur Akrap, Matko Vekić, Maša Barišić, Martina Grlić, Jiao Guo, Iris Jambrek, Mia Maraković, Mia Matijević, Nikola Pjevačević, Lea Popinjač, Jurica Pušenjak, Domagoj Rogina, Josip Rončević, Patricija Purgar, Aleksandar Bezinović, Ivan Prerad, Đuro Seder, Ivan Prerad

Izložba je realizirana u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.

Print Friendly, PDF & Email