NEWS

Izložba “Ribe i ribari” u Galiji

publika1
28.05.2024. 13:11; ; Početna / Kultura / Izložba “Ribe i ribari” u Galiji

U galeriji Likovne udruge Poreč u Galiji otvorena je u ponedjeljak 27. svibnja izložba Ribe i ribari.
Ovo je izložba čestih gostiju i prijatelja iz Likovne udruge Atelir Agata iz Novigrada, a izložba je krasila njihove prostore koncem prošle i početkom ove godine. Kako na ovoj izložbi sudjeluju i neki članovi Likovne udruge Poreč, koji su i članovi novigradske udruge, bilo je i za očekivati da će na otvaranju izložbe biti brojna publika.

Članovi likovne udruge Atelier Agata iz Novigrada izložili su dvadesetak odabranih radova na temu riba i ribara u raznim tehnikama.
Na izložbi sudjeluju sljedeći autori: Karlo Bonačić , Zvijezdana Davanzo, Dunja Mazić, Milivojka Cerar, Libera Gortan, Jasenka Korlević, Mariza Dobrivojević, Ester Diklić, Slavica Ezgeta, Zlata Katane Martić, Laura Čurko, Slavica Oplanić i Martina Ponjavić.

Kao što je na otvaranju izložbe predsjednica LU Agata, Slavica Oplanić rekla; Ova tema ribe i ribara čini nam se svakodnevna,lagana i dostupna, no kad krenemo raditi vidimo da od toliko mogućnosti ne znamo što bi odabrali. Tek kad je izložba postavljena ukazuju nam se nove ideje i mogućnosti da bi mogli još nekoliko izložbi napraviti.

Nakon uvodne riječi predsjednica dviju udruga, Ester Diklić i Slavice Oplanić, brojnu publiku razveselila je svojom, za ovu priliku napisanom recitacijom, Nevija Cvitko, članica udruge koja se bavi i poezijom.

Sa nekoliko prigodnih pjesama atmosferu je dodatno uljepšala i vokala etno skupina Zajednice Talijana Labinci, Nigrignanum.

Po završetku njihovog nastupa svi su pozvani na domjenak koji je LUP pripremio za ovu prigodu i na razgledavanje izloženih radova. Napominjemo da se izložba može pogledati radnim danom u radno vrijeme udruge umirovljenika Galije, tj. od 9,00 do 12,00 sati, osim nedjelje i praznika.

Dobrodošli na izložbu.

LUP – E.D. 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email