NEWS

Izazvao prometnu nesreću sa 2,97 PROMILA ALKOHOLA U KRVI, završio na triježnjenju u policiji, drugi vozač u bolnici

30.06.2019. 10:39; ; Početna / Crna kronika / Izazvao prometnu nesreću sa 2,97 PROMILA ALKOHOLA U KRVI, završio na triježnjenju u policiji, drugi vozač u bolnici

M. Sardelin, Glas Istre Vozač iz Karlovca (61) pod izrazito velikim utjecajem alkohola od 2,97 promila izazvao nesreću kod Poreča u kojoj je 20-godišnjak ozlijeđen i prebačen u pulsku Opću bolnicu na liječenje, dok je pijani 61-godišnjak proveo noć u prostoriji za triježnjenje u porečkoj policiji.

Nesreća se prema dojavi policiji dogodila u nedjelju oko 0.15 sati, između Stancije Vodopija i Bašarinke, a za sav promet je cesta zatvorena u 0.30 do 2.30 sati. Ozlijeđena osoba je prevezena u pulsku Opću bolnicu i nalazi se van životne opasnosti. Budući da se za sada vodi da je mladi vozač lakše ozlijeđen, protiv 61-godišnjaka slijedi prekršajna prijava.

Prema izvještaju iz OKC-a PU istarske doznajemo da je do nesreće došlo kada je 61-godišnjak iz Karlovca vozač automobila Peugeot 208 daruvarskih oznaka pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 2,97 promila izazvao prometnu nesreću. Nesreća se dogodila kada je 61-godišnjak upravljajući iz smjera Poreča prema Taru, nakon skretanja za Stanciju Vodopija prešao automobilom u suprotnu kolničku traku i prednjim dijelom udario u prednji dio automobila Alfa Romeo pulskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera, a upravljao je 20-godišnjak iz Motovuna.

Od siline udarca Alfa se nastavila nekontrolirano kretati i udarila je u stup javne rasvjete s desne strane ceste te se odbila natrag na kolnik. Radi potrebe vađenja ozlijeđenog 20-godišnjaka iz vozila pozvani su porečki vatrogasci, dok je putnica u Alfi prošla bez ozljeda. Na mjestu nesreće smo zatekli Peugeot 208 zaustavljen na oko stotinjak metara od mjesta sudara, a Alfa je bila zaustavljena na sredini desne prometne trake u smjeru kretanja prema Poreču. Između njih je bilo razbacano više komada plastika i stakla. Na djelu gdje je došlo do sudara nesreće nije radila javna rasvjeta kada smo došli na mjesto nesreće, a najvjerojatnije zato jer se Alfa zabila u jedan od stupova i prekinula strujni vod.

Promet se odvijao obilazno preko Červara i Tara – Vabrige do okončanja očevida i čišćenja kolnika oko 2.30 sati. Budući da u to doba noći promet nije gust, nije bilo kolona niti čekanja. Podsjetimo da je na istoj dionici prošle nedjelje u ranim jutarnjim satima u nesreći poginuo porečki policajac, dok je policajka teško ozlijeđena.

M. Sardelin, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email