NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Iz udruge “Zajedno-Insieme” istupilo devet članova

09.05.2022. 23:03; ; Početna / Politika / Iz udruge “Zajedno-Insieme” istupilo devet članova
zajedno-insieme
Od potpisnika Izjave o istupanju iz udruge i bivši članovi Udruge “Zajedno-Insieme” dobili smo priopćenje u svezi istoga koje prenosimo u cijelosti:

Cijenjeni građani i predstavnici medija!

Vođeni načelom transparentnosti, te poštujući postulate etičkog političkog djelovanja, slobodni smo Vas izvijestiti da su s danom 04. svibnja 2022. godine iz članstva Udruge “Zajedno-Insieme”, sve sukladno statutarnim odredbama Udruge, istupili članovi: Eni Mihalić, Ljiljana Sinanović, Dalibor Jukopila, Zoran Becht, Mirjana Devalentis Jukopila, Martina Kmet, Marko Sambriš; Danijela Širić i Branislav Mirković.

U svrhu potpune informiranosti kako naših sugrađana, tako i zainteresiranih medija, ukratko navodimo samo neke od razloga za naše istupanje.

Naime, nositelj kandidacijske liste grupe birača (koja je svoje ishodište imala u građanskoj inicijativi “Zajedno-Insieme”), gospodin Maurizio Zennaro, je na sastanku Udruge, nesporno izrazio stav o ponovnoj aktivaciji svog mandata u Gradskom vijeću Grada Poreča-Parenzo. Tim činom je izravno prekršio dogovor svih kandidata s kandidacijske liste, a koji se u bitnome odnosio na rotaciju vijećničkih mandata, kako Vas je o tome već i sam javno izvijestio, prilikom stavljanja svog mandata u mirovanje.

Istodobno, kao predsjednik Udruge, gospodin Maurizio Zennaro se oglušio na statutarno mu određenu obvezu sazivanja Skupštine Udruge čime je blokiran rad Udruge, pa se naš istup iz članstva Udruge pokazao kao jedina moguća odluka, a sve kao plod konzultacija i razmjene mišljenja unutar članova udruge “Zajedno-Insieme” .

Uvažavajući naprijed navedeno, želimo istaknuti kako istupanje iz Udruge nije ni u kakvoj ni stvarnoj ni formalno-pravnoj svezi s vijećničkim mandatima u Gradskom vijeću Grada Poreča-Parenzo, vijećnice, Ljiljane Sinanović (redovni mandat) i vijećnika Dalibora Jukopile (zamjenski mandat), što znači da vijećnici Sinanović i Jukopila i nadalje ostaju obnašati svoje vijećničke dužnosti sukladno ukazanom povjerenju građana i zakonu.

U svezi sa svim daljnjim aktivnostima i radom Udruge “Zajedno – Insieme” ovim priopćenjem želimo nedvojbeno skrenuti pozornost i uputiti Vas, da se za sve informacije obratite, jedinoj ovlaštenoj osobi Udruge, predsjedniku Udruge Mauriziu Zennaru.

 

Srdačan pozdrav,
Potpisnici Izjave o istupanju i bivši članovi Udruge “Zajedno-Insieme”

Print Friendly, PDF & Email