Iz podmorja u luci javnog prometa Poreč izvučeno preko 3 kubika otpada

242951697_4405284092884049_1238683275863625816_n
26.09.2021. 17:28; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Iz podmorja u luci javnog prometa Poreč izvučeno preko 3 kubika otpada
Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč, Lučka uprava Poreč i Grad Poreč-Parenzo, u suradnji s komunalnim poduzećem Usluga Poreč d.o.o.,
danas, (nedelja 26. rujna 2021.) u luci javnog prometa Poreč organizirali su eko-akciju čišćenja podmorja.
 
“Kao što smo planirali, vrijeme nas je poslužilo i akcija je protekla u redu. U akciji je sudjelovalo 20- tak ronioca i 10 vanjskih pomagača koji su izvlačili smeće iz mora . Očistili smo kao što smo najavili, potez od hotela Palazzo do komunalne lučice, uključujući i komunalnu lučicu. Izvađeno je oko 3,5 kubika glomaznog otpada, što komada stakla i plastike te odbačenih stolica. Uglavnom se svake godine izvlači ista količina otpada iz podmorija luke Poreč . Najmanje opada našlo se na jahting prostoru, na dijelu između hotela Palazzo i carinskog gata. Na dijelu brodara, ribara i komunalne lučice izvađeno je nešto više smeća što ne znači da je smeće od ove godine. Možda je to smeće koje se sakupilo prijašnjih godina, a koje se nije izvadio zbog zamućenja vode prilikom čišćenja podmorja.

foto: Loris Peršurić FB

 
Otpad izvađen iz mora, odlagao se u kontejnere na dvije lokacije, rekao je tom prilikom Predsjednik Društva za podvodne djelatnosti i sportskog ribolova”Poreč” Zoran Zulijani.
 
Eko-akcija čišćenja podmorja održava se, u pravilu, svake godine. Podršku ovoj akciji dali su, već gotovo tradicionalno, i ugostitelji koji posluju na porečkoj rivi.
Kontrjnere je postavilo komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o.
 
Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email