NEWS
HALF MARATON S

Iz Osnovne škole Poreč: nastava na daljinu je zaista “na daljinu” :)

2020-05-14_14h31_39
14.05.2020. 14:32; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Iz Osnovne škole Poreč: nastava na daljinu je zaista “na daljinu” :)

Učenici Osnovne škole Poreč koji sudjeluju u eTwinning projektu HOTW (Hands of the World) – How can you see what we say? imali su nastavu na daljinu s profesoricom Sharon Tonner Saunders  sa Sveučilišta u Dundee-u, Škotska i njenom studenticom Emily Clayton. Povod je bio dovršenje dijela projekta koji je započet još u ožujku kada su škole koje sudjeluju u projektu dobile zadatak snimiti svoj dio pjesme ‘A million dreams’ služeći se Makaton znakovnim jezikom. 

Učenici Osnovne škole Poreč svoj su dio uspjeli snimiti u četvrtak 12. ožujka na zadnji dan nastave u školi, međutim, jedan dio škola koje sudjeluju u projektu to nisu uspjele i zato je za dovršetak projekta bilo potrebno snimiti njihove dijelove. S učenicima iz Poreča su na snimanju sudjelovali i učenici Institut de Ponts iz Katalonije u Španjolskoj, s učiteljicom Ester Estrada.

U sat vremena koje smo proveli zajedno predstavili smo se, malo razgovarali – naravno sve na engleskom – i snimili stihove koji nedostaju. Bilo je to zaista lijepo druženje u kojem su naši učenici pokazali vještinu služenja engleskim jezikom i Makaton znakovnim jezikom.

Učenici koji su sudjelovali u snimanju su Sara Đukić, Gabrijela Jozić, Nikolina Juić, Endi Čekić, Lukas Škaljić, Korvin Sanković, Elizabeta Bisaku i Dora Rajko, a radili su zajedno s učiteljicom Dunjom Klarić.

Video koji možete pogledati na poveznici spaja ne samo različite zemlje i učenike već i svjetove prije i za vrijeme pandemije Covid-19 virusa i na zoran način pokazuje da se prijateljstvo, druženje i zajednički projekti nastavljaju usprkos svim izazovima.

Završni stih snimile su učiteljice uključene u projekt.

University of Dundee #dundeeuni Sharon Tonner Saunders  #tecnoteach , #etwinning and #HOTWMakaton.

piše: Jelena Uher, OŠ Poreč

Print Friendly, PDF & Email