NEWS
valfresco

Iz DND-a Poreč: “Moja kockica u mozaiku”

15578093_1011189708985397_7948464251375283432_o
15.12.2016. 20:21; Učitavanja: 182; Početna / Lifestyle / Ostalo / Iz DND-a Poreč: “Moja kockica u mozaiku”

Jučer je održana posljednja od tri planirane radionice u projektu Moja kockica u mozaiku, koji uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva provodimo sa 24 učenika/učenice drugog razreda HTT smjera (hotelijersko turistički tehničar). Radionice je pratila školska psihologinja Antonija Mijatović, a na posljednjoj nam se pridružila razrednica Tatjana Gulić Pisarević.
Nećemo još otkriti što su učenici smislili u tri druženja, jer će njihove zamisli, odnosno rješenja problema koje su istaknuli kao prioritetne u svojoj zajednici, javnost i donositelji odluka imati prilike čuti krajem siječnja.
Valja reći da smo radili po metodologiji radionice budućnosti, koja budi aktivno promišljanje vlastitog mjesta/uloge i doprinosa poželjnim promjenama u zajednici.
Učenici su na kraju radionice dali svoje povratne informacije o sadržaju, metodologiji, prostoru, organizaciji i provođenju radionica. Pitali smo ih i što im je bilo najupečatljivije, odnosno najbolje u radionici, a njihovi odgovori svakako ohrabruju nastavak radioničkog neformalnog učenja koje ćemo nuditi školama, jer ono učenicima daje priliku promišljati o važnim stvarima, imaju priliku izreći svoje stavove a drugi ih slušaju s uvažavanjem, svatko ima priliku doprinijeti zajedničkom radu. Jedino što im se nije svidjelo bilo je premalo vremena, pa su neki učenici osjećali da su prikraćeni u razjašnjavanju svojih ideja.
Projekt nastavljamo nakon zimskih praznika aktivnijim uključivanjem ostalih dionika u zajednici.

DND

Print Friendly, PDF & Email