NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Iz "aktualnog sata Gradskog vijeća" izvlačimo jednu primjedbu

17.02.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz "aktualnog sata Gradskog vijeća" izvlačimo jednu primjedbu
508PICT1089.jpg

Naime, Usluga je za svoje građane koji žive "čak" 2 kilometra van centra grada, prije nekoliko godina donijela jedino pravo privremeno rješenje pražnjenja septičkih jama pomoću za to predviđenih cisterni. Kako vjerojatno svi gradski vjećnici znaju (barem bi trebali), na području Grada Poreča kanalizaciju nemaju naselja koja nisu uz more, npr.: Vrvari, Musalež, Mugeba, Fuškulin, Žbandaj, Buići, itd itd., čiji stanovnici su uredno platili komunalije prilikom gradnje kuća i sada plaćaju komunalne doprinose. Dok Usluga nije organizirala odvoz fekalija cisternama na 3 lokacije povezane u pročišćivače, stanovnici, njih "nekoliko" tisuća, praznili su svoje fekalije ili pomoću pumpi u svoja dvorišta, njive i slično (!), ili su se snalazili tako da su pojedincima plaćali odvoz malim cisternama. A ti su pojedinci praznili fekalije u okolne šumarke i jame, pa su se tako onečišćavale i podzemne vode.

Usluga je proteklih godina fekalije praznila dijelom na deponiju, a dijelom opet u šumarke – dakle totalni ekološki non-sens, da ne kažemo glupost.

Sada, kada se je konačno uspjelo privremeno dogovoriti pražnjenje u pročišćivače, pronalazi se grupa građana kojima fekalije smrde ! Pa vjerojatno smrde i onim "par" tisuća građana.

Činjenica je da je Grad trebao osigurati nekih 7 milijuna kuna kako bi se izgradio pročišćivač u kojega bi komunalno poduzeće praznilo cisterne sa fekalijama van turistički atraktivnih lokacija, ali kako se vidi iz ovogodišnjeg proračuna, ta sredstva nisu predviđena.

Sugestija gradskim vjećnicima – postavite pitanje "kada će Grad osigurati sredstva za izgradnju pročišćivača fekalija namijenjenog pražnjenju fekalija iz naselja koja nemaju kanalizaciju".

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email