NEWS

Ivan i Karla Šitić najbrži na 17-om Porečkom Delfinu

14231139_10208297183565084_567450510717079759_o
05.09.2016. 00:08; ; Početna / Sport i rekreacija / Ivan i Karla Šitić najbrži na 17-om Porečkom Delfinu

Ove je subote u Poreču po 17.i puta za redom održan najveći plivački maraton na Jadranu, Porečki Delfin u sklopu kojeg se pliva i CroCup, hrvatska liga u daljinskom plivanju.

Prema očekivanju najuspješniji su i na Delfinu bili plivači i plivačice KDP Split, pa je u muškoj kategoriji najbrži bio Ivan Šitić, a u ženskoj njegova sestra Karla Šitić.

U konkurenciji 111 plivačica i plivača, do drugih mjesta su doplivali mađarski plivač Daniel Szekelyi sa niti sekundom zaostatka iza Šitića, a koji je prošle godine pobijedio na ovom maratonu, te Antonia Buličić (KDP Split) gotov 3 minute iza Karle Šitić.
Treća mjesta pripala su Niki Perčić (KDP Primorje) i Duji Milanu (KDP Split).

Po idelanim vremenski uvjetima, bez vjetra s temperaturom mora od preko 26 stupnjeva, krenuo je ovogodišnji, za nijansu kraći, 17.i Porečki delfina. Nastupilo je 27 plivačica i 84 plivača iz 8 europskih zemalja.

Muška utrka ponudila nam je još jednu uzbudljivu završnicu pa su tako u razmaku od samo dvije sekunde cilj dotaknuli Ivan Šitić (vrijeme 51 minutu i 15 sekunda), Daniel Szekelyi i Duje Milan. Nešto manje od tri minute poslije njih do cilja stiže i četvrtoplasirani u muškom dijelu utrke, Grgo Mujan (KDP Split).

Otprilike minutu nakon Mujana do cilja stiže grupa u kojoj se nalaze nalaze tri muška plivača i pobjednica ženske utrke Karla Šitić. Prvi od njih cilj je dotaknuo Dino Špadina (KDP Split), zatim Karla Šitić pa Ivan Kukolja (KDPSR Poreč) i na kraju Petar Matić(KDP Split). Do dolaska 15-godišnjeg Lovre Krčelića (KDPSR Poreč) prošlo je dvije minute, a samo sekundu iza njega stigao je i Bruno Mažuranić (KDP Primorje).

Za Krčelićem i Mažuranićem slijedile su dvije djevojke Antonia Buličić i Nika Perčić. Brže od jednog sata plivali su još Aljoša i Andrej Pribac (oba KDPSR Poreč) te još jedan mađarski plivač Laszlo Haidun. Četvrto i peto mjesto kod djevojaka zauzele su Mađarica Fruzsina Szekelyi i Rumunjka Delia Ana Kovacs. Najmlađa natjecateljica ovogodišnjeg natjecanja bila je Lana Punek (KDPSR Poreč), a najstariji Longino Sošić (KDPSR Poreč).

Za KDPSR Poreč na Delfinu su nastupili:
Aleksandra Stević, Gioconda Milotti, Blanka Kvaranta, Lana Punek,
Ivan Kukolja, Lovro Krčelić, Aljoša i Andrej Pribac, Edi Hadžić, Vaso Vulin, Žarko Salopek, Bojan Ivanović, Gordan Ukić, Andrej Jakovljev, Noel Žužić, Igor Labinjan, Željko Sušek, Dragan Brenko, Longino Sošić, Goran Vrus, Daniel Popović, Vlado Doblanović.

Sezona daljinskog plivanja u Hrvatskoj približila se samom kraju. U vikendu koji je pred nama na rasporedu je posljednje ovogodišnje Cro Cup natjecanje, maraton Sv. Eufemije u Rovinju, te Europsko juniorsko prvenstvo u Piombinu (Italija), kao i Europsko veteransko prvenstvo u Rijeci.

Rezultati u prilogu:

Porestina.info i Krešimir Bošković, sportnet.hr
foto: Josip Punek, Nenad Šimunić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email