Istra vodeća regija prema istraživanju njemačkog autokluba ADAC

2020-10-29_00h01_57
29.10.2020. 00:02; ; Početna / Gospodarstvo / Istra vodeća regija prema istraživanju njemačkog autokluba ADAC

Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC, Njemačka i Hrvatska apsolutni su pobjednici sezone, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio. Istraživanje je analiziralo gotovo 350,000 upita članova ADAC-a, pristiglih u razdoblju od svibnja do rujna 2020. godine. Upiti su se odnosili na rute prema omiljenim odredištima za godišnji odmor i prema rezultatima istraživanja Hrvatska je zauzela odlično treće mjesto, dok je Istra ponovno na prvom mjestu!

Na rang listi država po broju upita, kao i inače, vodeća je Njemačka s 33 posto upita, što je rast od 3,4 posto u odnosu na 2019. Druga je Italija s oko 15 posto upita, četiri posto manje nego lani. Hrvatska je na trećem mjestu uz rast od gotovo pet postotnih bodova. Slijedi Austria na četvrtom mjestu, a destinacije poput Francuske i Turske također bilježe smanjivanje potražnje.

Dodatna potvrda odlične pozicije Hrvatske na njemačkom tržištu je i poredak ADAC-a po regijama gdje su po prvi puta, na prvom i drugom mjestu, dvije hrvatske regije – Istra i Dalmacija.

Navedeno je istraživanje potvrdilo i veliko zanimanje Nijemaca za hrvatske kampove pa je tako naša zemlja u ovoj kategoriji s 15,4 posto upita pretekla Italiju i zauzela visoko drugo mjesto, odmah iza vodeće Njemačke koja bilježi 25 posto upita.

Istraživanje ADAC-a, najvećeg europskog autokluba koji broji više od 21 milijun članova, potvrdilo je okretanje Nijemaca prema domaćim destinacijama za vrijeme korona krize. Osim toga, potvrdilo je i projekcije prema kojima se Hrvatska ubrajala među traženije destinacije zbog dobre epidemiološke situacije te dobre povezanosti cestovnim pravcima sa zemljama srednje Europe, a među kojima je i Njemačka.

Rezultati istraživanja ADAC-a dostupni su na službenim stranicama ovog autokluba: presse.adac.de

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email