NEWS

Istra Terra Magica Bike, međunarodna biciklistička utrka

29.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Istra Terra Magica Bike, međunarodna biciklistička utrka
315Terra_vesna.jpg

Stiže nam jedna od najvećih biciklističkih manifestacija, Off Road Cup Grand Prix Windtex , koja će se u svom 5. izdanju po prvi puta održati izvan Italije – u nedjelju 24. travnja Vrsar / Poreč će biti domaćini 2. po redu utrke, odnosno, maratona Istra Terra Magica Bike.

Off Road Cup Grand Prix Windtex objedinjuje devet posebno odabranih, najatraktivnijih MTB utrka u Italiji koje se organiziraju u razdoblju od mjeseca travnja pa do konca rujna, a nakon toga, polovinom listopada, slijedi dodjela ukupnog nagradnog fonda.

Off Road Cup Grand Prix Windtex medijski je događaj kojeg prati nekoliko milijuna TV gledatelja, a poseban doživljaj donosi atraktivni prijenos Sky televizije koja uz fiksne i kamere na motociklima, za snimanje koristi i helikopter. Izvjestitelji će u svakom trenutku moći dočarati ono što se događa na utrci. Svemu tome valja pridodati i fiksne kamere koje će biti na cilju.

Utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije (UCI) u klasi E1. Već prema prvim prijavama možemo ustvrditi da će to biti izuzetna biciklistička manifestacija s petstotinjak natjecatelja iz šesnaest svjetskih zemalja.

Inicijator i organizator projekta je IRTA d.o.o. Istarska razvojna turistička agencija, uz suorganizatore Upravni odjel za turizam i trgovinu Istarske županije, Turistička zajednica Istarske županije, Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Općine Vrsar i mjesta Funtana te hotelska kompanija Riviera holding d.d. iz Poreča.

Direktor

Denis Ivošević

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email