VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Istra se prodavala i na švedskim brodovima

07.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Istra se prodavala i na švedskim brodovima

Turističke zajednice Istarske i Primorsko-goranske županije u suradnji s uredom HTZ-a u Stockholmu organizirale su promociju i predstavljanje turističke ponude Istre i Kvarnera u trgovačkom centru Gallerian u središtu Stockholma početkom ožujka, saznajemo od Raniera Radojkovića iz porečkog ureda istarskog TZ-a.

Štand je bio postavljen četiri dana na vrlo frekventnom punktu u samom središtu trgovačkog centra, koji dnevno posjeti 30 tisuća, a vikendom i više od 50 tisuća ljudi. Istom prigodom organizirana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali direktor TZ-a Istarske županije Tomislav Popović, voditeljica poslova u turističkom uredu TZ-a Primorsko-goranske županije Renata Vincek, direktor ureda HTZ-a u Stockholmu Dario Matošević i više od 40 švedskih novinara, agenata te predstavnika touroperatora. Velik broj posjetitelja iskazao je interes za te destinacije, pa Radojković ocjenjuje ovaj nastup uspješnim.

Promocija turističke ponude Istre i Kvarnera organizirana je od 20. ožujka do 2. travnja, na dva plovila renomirane švedske brodarske tvrtke Stena Line, na linijama između Švedske i Njemačke, te Švedske i Danske. Na svakom brodu bili su postavljeni info-punktovi s promotivnim materijalom, dok su se na audiovizualnim sustavima brodova prikazivali promotivni filmovi. Procjenjuje se da je tih dana na obje linije dnevno bilo oko 2.500 putnika.

Saznajemo također da je istarski turizam predstavljen u Parizu od 16. do 19. ožujka temom »Hrvatska predstavlja regiju Istra«, u sklopu međunarodnog sajma Salon Mondial du Tourisme. Istarska je ekipa na dan otvaranja sajma u Clubu de la Presse ugostila više od 800 akreditiranih VIP gostiju.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email