NEWS

Istra počela s cijepljenjem turističkih djelatnika

178562756_3957376041008192_1516384255752928508_n
foto: Radio Centar
27.04.2021. 12:09; ; Početna / Gospodarstvo / Istra počela s cijepljenjem turističkih djelatnika

Kao što je to bila prošla, tako će i 2021. biti izazovna turistička godina. I ove godine očekujemo da će se situacija mijenjati iz dana u dan, da ćemo se morati prilagođavati, da će se booking događati u zadnji trenutak. Svjesni smo činjenice da će naša uspješnost ovisiti o sposobnosti Istre, njenog privatnog i javnog sektora, da ponovi prošlogodišnju odličnu epidemiološku situaciju i da to na kvalitetan, jasan i precizan način komunicira najznačajnijim emitivnim tržištima.

U pripremi ovogodišnje turističke sezone do sada je u suradnji sa Nastavnom zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Stožerom civilne zaštite Istarske županije, Istarskom županijom i Hrvatskom udrugom turizma, dovršen registar osamdesetak lokacija za BAT (brzo antigensko testiranje) koje su podijeljene na fiksne i mobilne punktove koji imaju za cilj da svim gostima koji se vraćaju u svoje matične zemlje na ubrzan, kvalitetan i učinkovit način omoguće testiranje.

U drugom koraku uveden je dodatan ključan element, najavljeno cijepljenje turističkih djelatnika koje je upravo pokrenuto. Cijepljenja provode pet timova Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije te Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. U prvom ciklusu cijepit će se oko petsto zaposlenika koji spadaju u prvu prioritetnu skupinu, odnosno imaju veće rizike u smislu kontakata s gostima ili im je priroda posla takva da ne mogu osigurati dovoljnu socijalnu distancu. Inače, na području Istarske županije predviđeno je cijepljenje približno 15.000 turističkih djelatnika te otprilike 10.000 privatnih iznajmljivača.

Smatramo da je navedena inicijativa od velike važnosti jer će putem iste naša emitivna tržišta primiti povratnu informaciju da je Istra sigurna i odgovorna destinacija, spremna dočekati svoje brojne goste.

Treći korak koji je u pripremi je realizacija digitalne platforme koja bi trebala omogućiti kvalitetno upravljanje procesom testiranja na svim najavljenim BAT lokacijama. U osnovi radi se o registru koji će biti suport organizacijskim i logističkim timovima za provođenje samog cijepljenja  koji će imati detaljan uvid za planiranje svakog pojedinog punkta na kojem se vrši cijepljenje (broj prijavljenih kandidata, za koje punktove su se prijavili, u kojem razdoblju, izbjegavanje gužvi i stvaranje redova itd…)

Svjesni smo kako će pravodobna, točna i jasna komunikacija u ovoj godini biti puno važniji faktor od bilo koje PR objave ili marketinške kampanje, jer će siguran boravak gostiju biti i dalje prioritetan kriterij za odabir destinacije. Lani smo odlično održavali povoljnu epidemiološku situaciju, to ćemo raditi i ove godine s time da smo se organizacijski još bolje pripremili.

TZ Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email