NEWS

Istra najtraženija europska kamping destinacija u Njemačkoj

Istra Premium Camping Resort_Bella Vista Premium Mare_pitch_01
17.06.2022. 12:07; ; Početna / Gospodarstvo / Istra najtraženija europska kamping destinacija u Njemačkoj

Prema pisanju njemačkog stručnog časopisa Camping Impulse br. 3 ove godine, a na tragu stanja bookinga rezervacija prema ADAC PINCAMP portalu, od siječnja do ožujka tekuće godine,  Nijemci su izabrali kamping destinacije najtraženije u Europi po izboru njemačkih kampista.

Prva i najtraženija kamping destinacija  u Njemačkoj kod izbora kamping odmora je Istra u Hrvatskoj. I još jedna zanimljivost : broj izvršenih rezervacija se je uvelike popravio već u prvom mjesecu u odnosu na prošle godine, što govori u prilog činjenici da se popravlja zanimanje za rezervacijama u ranijim terminima i nema  većeg kašnjenja i čekanja na knjiženja rezervacija  u zadnjoj minuti što je vrlo pozitivno.

To potvrđuju i podatci u kampovima Istre koja je ostvarila za  jednu četvrtinu noćenja  više u odnosu na  2019.g. ( 2019. – 1.27 milijun noćenja, a 2022. –  1.67 milijuna noćenja – ili plus 400.000 kamping noćenja više).

Što se tiče prosječnih boravaka kampista ostaje otprilike ista vrijednost od 7,9 dana po obitelji. Evo kako su predstavljene najtraženije kamping destinacije u Njemačkoj ove godine:
Na prvom mjestu : Hrvatska,  Istra – koja je prošle  godine bila na trećem mjestu.
Na drugom mjestu Italija , Veneto – prošle godine  također na na drugom mjestu.
Na trećem mjestu Njemačka koja je prošle godine bila na prvom mjestu , zatim slijedi Francuska ( prošle godine četvrta) i zadnja Španjolska koja je lani bila na sedmom mjestu.

Zanimljivo će biti vidjeti kakav ćemo rang u knjiženjima rezervacija imati naredne godine zbog značajnog povećanja cijena i to ne samo u kampovima već i u drugim uslugama  iz košarice usluga u turizmu.

Jerko Sladoljev, TOP Camping

Print Friendly, PDF & Email