NEWS

 Istra i Top Camping Poreč navedeni kao uzorci dobrog poslovanja u uvjetima pandemije na sajmu TTG Fiera u Riminiju

14641065831c990f3eb909292367ef73c39915f0d0
16.10.2020. 12:34; Učitavanja: 139; Početna / Gospodarstvo /  Istra i Top Camping Poreč navedeni kao uzorci dobrog poslovanja u uvjetima pandemije na sajmu TTG Fiera u Riminiju

Faita  – Kamping udruga  Italije  na sajmu TTG Fiera Rimini pod temom  DOGAĐAJI  2020.g. 16.10.2020  organizirala je svoj kongres na temu „ Primjeri dobre prakse“.  Istra i Top Camping Poreč navedeni kao uzorci dobrog poslovanja u uvjetima pandemije.

Šik camping  ili špartanski, minimalan ili glamping: za odmor u kontaktu s prirodom ne postoji isključivi izbor, nijanse pobjeđuju. Kamp je zreo da udovolji stilskim potrebama talijanskih turista i odgovori uslugom kojom mu po mnogo ćemu mogu  zavidjeti i  najluksuzniji hoteli. Na dijelu sajma svoje eksponate nudila je   SUN Beach & Outdoor Style 2020,  talijanska izložbena grupa posvećena trendovima turizma na plaži i otvorenom,  s bogatim iskustvom iz recentne prakse  i regeneriranim prijedlozima putovanja .Faita Federcamping , talijanska nacionalna kamping udruga zakupila je cijelu halu i  nizom konferencija prezentirala viziju   bliske budućnosti sektora koji hrani znatiželju međunarodno poznatih dizajnera interijera.

U Riminiju se je  prije svega razgovaralo o vrijednosti zelenila u smislu stvarne vrijednosti za turističke tvrtke na otvorenom predstavljanjem posebnog priručnika za siguran boravak u kampovima , izazovom post-Covida, kao  i za marketing sektor te kako poboljšati aspekte sigurnog odmora,svih preventivnih alata po mjeri kampova.

U tom smislu, diplomanti turizma na otvorenom( Bocconi Milano, La Sapienza Roma,Universita degli Studi di Teramo) prezentirali su stanje u kampingu i predstavili ga  kao segment akademske analize s istraživanjima koja su provela tri talijanska sveučilišna centra a u ime i suorganizaciji  Faite Federcamping i to  u sektorima marketinga, potražnje, ponude i regulatornog okvira.

Novinarka časopisa Plein Air Roma, Michaela Bagatella , moderatorica na predavanju pod naslovom „ Inovacije ugošćavanja u sektoru na otvorenom“ navela je i primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020.g.  a  kao primjer isplativosti ulaganja u kvalitetu i marketing.

Naime Istra je ove godine po  svojim rezultatima u kamping sektoru stala uz bok Venetu bez obzira što joj nije bilo omogućeno normalno poslovanje u rujnu a  što je talijanska profesionalna javnost zapazila i ocijenila kao uspjeh u doba krize.

I na kraju, da se posjetiteljima ove kamping izložbe pod nazivom SUN 2020 zorno prikažu budući primjeri dobre  prakse  i što glamping znači na najvišim razinama, postavljeni su i stvarni modeli boravaka u prirodi.

Inovativna okruženja  osmislila su dva arhitekta koji su glampingom dodali kreativni dodir , zadovoljavajući tako prijateljski pristup sa visokokvalitetnim materijalima, udobnošću i ravnotežom kojoj teže korisnici i javnost. Nisi Magnoni i Gian Paolo Venier, kozmopolitski dizajneri, obojica sa studijima u Milanu, dali su dvije interpretacije onoga što znači gostoljubivo i profinjeno integrirati okruženje u prirodi koja spaja tehnologiju i ljepotu sa trezvenošću i pomirenjem s prirodom.

Dakle dati su dobri primjeri  kako spasiti prirodu uz uvođenje najnovijih tehničkih inovacija za što ugodniji smještaj na otvorenom bez narušavanja i nametanja prevelike stege prirodi.

Print Friendly, PDF & Email
Pentola Porec S2 102020