NEWS
VALFRESCO S-170422

Istra aktivna i u prosincu – prva hrvatska outdoor konvencija i utrka Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail

Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail3
05.12.2018. 10:21; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Istra aktivna i u prosincu – prva hrvatska outdoor konvencija i utrka Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail

Od 14. do 16. prosinca Istra će biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje outdoor sportova. Na dva dana Vrsar će postati domaćinom prve hrvatske outdoor konvencije, a istog vikenda održat će se i trail manifestacija Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Konvencija će okupiti stručnjake i začetnike outdoor sportova u Hrvatskoj te predstavlja jedinstvenu priliku za sve one koji žele obogatiti svoje znanje o outdoor sportovima. Sudionici će moći od naših stručnjaka čuti njihova iskustva i savjete vezano uz proizvod outdoor-a. Tema prvog izdanja je „Početci, razvoj i perspektive“ s naglaskom na pustolovnim utrkama, trailu, trekingu i outdoor festivalima. Uz hrvatske predavače publika će imati priliku poslušati i inozemne goste koji će dočarati aktualnu situaciju u regiji i šire.

Program službeno započinje u petak, 14. prosinca u hotelu Pineta u Vrsaru, predavanjem o razvoju bike&outdoor turizma u Istarskoj županiji, a završava sljedećeg dana. Tako će se u subotu 15. prosinca, nakon zanimljivih predavanja, održati i okrugli stol na kojem će se raspravljati o sadašnjosti i budućnosti outdoor sportova u Hrvatskoj. 

Istog vikenda ljubitelji traila moći će sudjelovati i u utrci Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Prvoga dana utrke, u subotu 15. prosinca, na rasporedu su dvije kategorije – Sunny i Fun&Run. Start za natjecatelje u kategoriji Sunny predviđen je kod poznate srednjovjekovne gradine Dvigrad, dok je cilj kod resorta Belvedere. Riječ je o vrlo zahtjevnoj trail utrci s 800 m uspona i 950 m spusta na stazi od 30 km. Kategorija Fun&Run u dužini od 10 km sa 150 m visinske razlike, rekreativna je utrka za sve koji žele provesti dan u prirodi. Starta se kod resorta Belvedere, gdje je ujedno i cilj.

U nedjelju 16. prosinca na redu je kategorija Urban na stazi od 14 km s 250 m visinske razlike. Radi se o manje zahtjevnoj trail varijanti namijenjenoj klasičnim trail trkačima i onima koji više preferiraju cestu i urbano trčanje. Razlika u odnosu na klasično cestovno trčanje je u tome što Urban trail varijanta, uz standardne asfaltirane površine, obuhvaća i mnoštvo stazica i makadama kroz parkove i turističke kampove te trčanje kroz staru gradsku jezgru. Start i cilj predviđeni su kod resorta Belvedere, a istoga dana na rasporedu je i utrka za djecu predškolskog i školskog uzrasta Kids Trail Run.

Ovaj niz događanja koje organizira SD Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, okupit će brojne stručnjake i ljubitelje outdoor sportova te svima omogućiti vikend nezaboravne avanture – prava poslastica za sve avanturiste i ljubitelje rekreacije na svježem zraku. 


Više informacija o konferenciji i prijavama te startninama za Lim Bay Challenge moguće je pronaći na službenoj web stranici.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email