NEWS
HALF MARATON S

Istarski vinari predstavili svoja "birana istarska vina"

12.02.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Istarski vinari predstavili svoja "birana istarska vina"

U kavani rovinjskog hotela "Adriatik" svoju proizvodnju i vina predstavilo je petero istarskih vinara: Poletti, Radovan, Coronica, Pilato i Kozlović.

Petar Poletti iz Višnjana i Moreno Coronica iz Umaga sinoć su se brojnim posjetiteljima rovinjskog hotela Adriatik predstavili svojim malvazijama, koje mnogi smatraju samim vrhom ponude istarskih bijelih vina. Eliđo Pilato iz Vižinade, predstavio se vrhunskim chardonnayom, o čemu najbolje govore zlatne medalje osvojene na nacionalnoj vinskoj smotri "Vinovita" 2002. godine, i onoj istarskoj, "Vinisiri" 2004. godine. Cabarnet sauvignon Franka Radovana iz Višnjanja i momjanski muškat Gianfranca Kozlevića, dokaz su uspješno spojive vrhunske tehnologije i ljubavi prema vinu. Degustaciju i sljubljivanje s malim gurmanskim zalogajima vodio je zagrebački somelier Siniša Škaberna.

Za glazbeni dio večeri pobrinula se grupa Batana. Maistrin ciklus "Petkom u šest" nastavlja se idućeg petka karnevalskim događanjima i radionicom oslikavanja venecijanskih maski.

gradpula.com/Radio Pula 11.02.2006

Print Friendly, PDF & Email