NEWS

Istarski inovatori zlatni na međunarodnom sajmu inovacija u Varšavi !

POGLED NA DIO IZLOŽBE
22.10.2019. 14:00; Učitavanja: 86; Početna / Gospodarstvo / Istarski inovatori zlatni na međunarodnom sajmu inovacija u Varšavi !

I ove godine Varšavska Politehnika bila je domaćin Međunarodnom sajmu inovacija IWIS 2019. Sajam je održan od 14. do 16. listopada 2019 u organizaciji Udruge poljskih izumitelja i racionalizatora te u suradnji s patentnim uredom Republike Poljske i Varšavskim sveučilištem, a sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude.

IWIS je najveća međunarodna izložba inovacija u Poljskoj s naglaskom na promicanje znanstvene izvrsnosti, izuma i inovacija. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je cca 400 inovacija iz 15 zemalja, uključujući Rumunjsku, Hrvatsku, Indoneziju, Iran, Tajvan, Indoneziju, Moldaviju, Tajland idr.

Na toj izuzetno značajnoj izložbi istarski inovatori predstavili su se s 2 inovacije i to: Zaštitom pramčanog propelera autora  Duška Frančule iz Jadrerški i Uređajem za održavanje i čišćenje vodenih površina autora Ervina Matića iz Poreča.

Ove godine IWIS je posjetio više od 10 000 posjetitelja a među njma  i značajan broj poslovnih ljudi.

Udruga inovatora Hrvatske tradicionalno je predstavljena se selekcijom odabranih inovacija koje su u tekućoj godine izazvale najviše pozornosti na sajmovima inovacija na kojima sudjeluje UIH. Hrvatske inovacije izložene na ovogodišnjem IWISU ostvarile su zapažene rezultate, dok su izuzetni uspjeh postigle inovacije istarskih inovatora

Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića nagrađen je zlatnom medaljom, 

Zaštita pramčanog propelera Duška Frančule nagrađena je također zlatnom medaljom.

Inovacije na Sajmu  zastupao je Zoran Barišić, koji je na poziv Organizatora tradicionalno sudjelovao i u radu Ocjenjivačkog suda.

Ovo izlaganje samo je   je još jedan dokaz o kvaliteti inovacija koje Savez  udruga inovatora Istarske županije izlaže na međunarodnim izložbama.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email