NEWS

ISTARSKA ŽUPANIJA OSIGURALA PREKO 237 TISUĆA EURA ZA POVEĆANJE SATNICE POMOĆNICIMA U NASTAVI

pomoćnici_u_nastavi
31.10.2023. 14:32; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / ISTARSKA ŽUPANIJA OSIGURALA PREKO 237 TISUĆA EURA ZA POVEĆANJE SATNICE POMOĆNICIMA U NASTAVI

U školama čiji je osnivač Istarska županija zaposleno je ukupno 106 pomoćnika u nastavi, od čega 78 u osnovnim školama i 28 u srednjim školama. Istarska županije je uviđajući potrebu za povećanjem satnice za pomoćnike u nastavi, iste povećala 1. siječnja 2023. godine za 26,6 %, odnosno s 3,32 eura neto na 4,20 eura, a od 1. siječnja 2024. za dodatnih 26 % pa će tako iznositi 5,30 eura neto. Za povećanje satnice pomoćnicima u nastavi u prijedlogu proračuna Istarske županije za 2024. godinu predviđeno je 237.128,00 eura.

Povodom novog povećanja satnice za pomoćnike u nastavi istarski župan Boris Miletić kazao je kako mu je iznimno drago što su osigurana financijska sredstva za novo povećanje. „Kao županu obrazovanje mi je visoko na listi županijskih prioriteta što potvrđuju i konkretne brojke iz županijskog Proračuna. Naime, 46 % proračunskih sredstava za 2023. godinu, koji se odnose na upravna tijela Istarske županije, izdvaja se upravo za Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu. Vjerujem kako će ovo povećanje za dodatnih 26 % doprinijeti poboljšanju životnog standarda naših pomoćnika u nastavi.“ – kazao je župan Miletić poručivši i kako će Istarska županija pokrenuti Inicijativu za poboljšanje uvjeta zaposlenja pomoćnika i pomoćnica u nastavu ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske kako bi im se omogućilo ostvarivanje prava iz radnog odnosa.

Spomenimo kako su s pomoćnicima u nastavi u proteklih 10 dana održana dva radna sastanka upravo na temu povećanja satnice. Nakon prošlotjednog prvog sastanka s pomoćnicima u nastavi, danas je održan i drugi na temu povećanja satnice, a na kojem su prisustvovali pročelnik Ureda župana Ivan Glušac, pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan, te u ime pomoćnika Tatjana Itrić i Sanja Tasovac.

 

UPRAVNI ODJEL ŽUPANA

 

Print Friendly, PDF & Email