NEWS

Istarska županija dodijelila više od 215 tisuća eura za kulturne manifestacije

Potpisivanje ugovora
29.03.2023. 18:41; ; Početna / Novosti / Istarska županija dodijelila više od 215 tisuća eura za kulturne manifestacije

U Istarskoj razvojnoj agenciji, u Puli, danas je održana svečanost potpisivanja trećeg kruga Ugovora o dodjeli financijskih sredstava s korisnicima, temeljem Javnog poziva  za financiranje javnih potreba u kulturi, koji je bio raspisan u rujnu prošle godine. Na ovaj Javni poziv mogle su se prijaviti ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, udruge i druge neprofitne organizacije, umjetnici, druge fizičke i pravne osobe te jedinice lokalne samouprave.

Župan Boris Miletić čestitao je svima na kvalitetnim programima i uspješnim prijavama na Javni poziv: „Ovim Natječajem dodjeljujemo više od 615 tisuća eura, a zadovoljstvo mi je što smo financijska sredstva povećali za 19,2 %. Time potvrđujemo da nam je kultura itekako bitna. Volim kazati da je naša Istra, kada pogledamo geografsku veličinu i broj stanovnika u svjetskim razmjerima relativno mala, ali i da smo na nekim područjima jako veliki. A u tom segmentu je vaš doprinos neprocjenjiv. Bez vaše doze ljubavi i entuzijazma, ti se programi ne bi mogli realizirati i zato vam, u ime Istarske županije i u svoje osobno, od srca zahvaljujem“.

Pročelnik za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica kazao je kako je na ovogodišnji Natječaj pristiglo 300 prijava, a prihvaćeno ih je 148. „Cilj današnjeg potpisivanja ugovora je i naša želja da zajedno izmijenimo iskustva i da nam ukažete na moguće probleme kako bi ih dugoročno pokušali riješiti“, kazao je pročelnik Torbica.

Ukupna vrijednost današnjih ugovora je 215.570,00 eura, a dobitnici proračunskih sredstava su: Mediteranski kiparski simpozij Labin; Unione Italiana Rijeka; Udruga Sa(n)jam knjige u Istri; Labin art express XXI; Kazalište Ulysses; Akcent studio; Pula film festival; Udruga Metamedij; Filozofski fakultet u Rijeci; Arheološki muzej Istre; Općina Marčana; Inicijativa za promociju umjetnosti Mediterana; Općina Sveti Lovreč i Sonitus.

 

            KABINET ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email