NEWS

Istarska županija dodijelila preko 193 tisuće eura za jačanje digitalne transformacije malog gospodarstva

2023-12-27_13h12_59
27.12.2023. 13:19; ; Početna / Gospodarstvo / Istarska županija dodijelila preko 193 tisuće eura za jačanje digitalne transformacije malog gospodarstva

Istarski župan Boris Miletić potpisao je ugovore o dodjeli potpora za jačanje digitalne transformacije malog gospodarstva kroz poticanje uvođenja novih tehnologija i tehnoloških rješenja te poticanje konkurentnosti i razvoja malog gospodarstva u području Informacijsko i komunikacijske tehnologije (IKT), ukupne vrijednosti u iznosu od 193.485,14 eura.

            Podsjetimo, u listopadu je Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije objavio Javni natječaj „IKT potpore – Istarska županija 2023.“, a nepovratne potpore male vrijednosti dodjeljivale su se putem dvije mjere: 

Mjera 1.  DIGITALNA TRANSFORMACIJA MALOG GOSPODARSTVA 

  • Uvođenje novih tehnologija i tehnoloških rješenja za jačanje digitalizacije poslovanja

1.2.      Jačanje digitalnih vještina zaposlenika 

Mjera 2.  POTICANJE KONKURENTNOSTI I RAZVOJA MALOG GOSPODARSTVA U  PODRUČJU IKT SEKTORA 

2.1. Sufinanciranje istraživanja i razvoja novih IKT proizvoda/usluga

2.2. Sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga

 

Ukupno je odobreno 45 prijava, a župan je čestitao svim dobitnicima županijskih potpora.

„I ove smo godine u županijskom proračunu osigurali sredstva za poticanje IKT sektora. Istarska županija želi poticati konkurentnost istarskog gospodarstva, te otvaranje novih, složenijih radnih mjesta. Želimo biti regija koja svoj daljnji razvoj koncipira na modernoj industriji temeljenoj na znanju i inovacijama, kvalitetnom obrazovanu i stručnoj radnoj snazi s velikim potencijalom. I zato mi je posebno drago najaviti da smo u proračunu Istarske županije za 2024. godinu osigurali 350.000,00 eura za poticanje konkurentnosti poduzetnika putem raznih mjera“, istaknuo je župan.

  

UPRAVNI ODJEL ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email