NEWS
HALF MARATON S

Istarska županija dodijelila 200 tisuća kuna potpora za mlade umjetnika i kulturne programe za mlade

DSC_3926
28.11.2022. 13:27; ; Početna / Kultura / Istarska županija dodijelila 200 tisuća kuna potpora za mlade umjetnika i kulturne programe za mlade

U Istarskom narodnom kazalištu, u Puli, danas je održana svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava po Javnom pozivu za poticanje stvaralaštva mladih u području kulture i umjetnosti Istarske županije. Riječ je o jedinstvenom natječaju te vrste, a cilj mu je pružanje potpore mladim umjetnicima, udrugama i institucijama u kulturi na području Istarske županije.

Župan Boris Miletić čestitao je svima na kvalitetnim programima i uspješnim prijavama na Javni poziv: „Ovim Natječajem dodjeljujemo 200 tisuća kuna, a zadovoljstvo mi je najaviti da smo u Prijedlogu Proračuna za 2023. godinu za istu namjenu povećali sredstava pa ćemo tako dodijeliti 300 tisuća kuna. Čestitam vam još jednom na vašoj kreativnosti. Nastavite tako dalje uz entuzijazam i ljubav prema onome što radite“.

Pročelnik za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica kazao je kako je Natječaj zamišljen kao poticaj mladim autorima, udrugama i ustanovama koje stvaraju i realiziraju programe za mlade.

„Čestitam svima i vjerujem kako je i ova svečanost lijepa prilika da se međusobno upoznate i stvorite nove kontakte“, poručio je pročelnik Torbica.

Javni poziv je objavljen 14. rujna 2022. godine, a ukupna sredstva u rasponu od 5 do 30 tisuća kuna odobrena su za ukupno 15 prijavitelja.

Podsjetimo, Istarska županija je ove godine već dodijelila 3.879.300,00 kuna financijskih sredstava za projekte i programe udruga, neprofitnih organizacija, ustanova, pojedinaca i jedinica lokalne samouprave u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije.

 

KABINET ŽUPANA

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email