NEWS

Istarska udruga socijalnih radnika skupom u Poreču obilježila Svjetski dan socijalnog rada

Strucni skup soc radnici
23.03.2017. 10:58; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Istarska udruga socijalnih radnika skupom u Poreču obilježila Svjetski dan socijalnog rada

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada, sedamdesetak članova Istarske udruge socijalnih radnika održalo je danas, 23.ožujka 2017. godišnji stručni skup u Velikoj vijećnici Grada Poreča-Parenzo.  Na stručnom skupu predavanje na temu „Kako se kontrolirati kad imamo poteškoća u komunikaciji“ održala je profesorica Ljubica Uvodić Vranić, cijenjena hrvatska psihologinja i autorica brojnih priručnika iz psihologije.

Na početku skupa okupljene su pozdravile predsjednica Istarske udruge socijalnih radnika Vesna Grubišić-Juhas, ravnateljica porečkog Centra za socijalnu skrb Marija Trošelj i u ime domaćina zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović. Dogradonačelnica je pozdravljajući okupljene rekla kako joj je drago što se skup ove godine održava u Poreču, te istaknula složenost posla socijalnih radnika, koji kako je dodala, rade posao koji je puno više od onoga što se novcem može platiti, jer pokrivaju i djelokrug nekih ustanova, pa čak i bližnjih  u obitelji, a nažalost posla imaju sve više.     

Juhas- Grubišić rekla je kako se Istarska udruga socijalnih radnika ovim skupom pridružila svjetskom i nacionalnom obilježavanju Dana socijalnog rada organiziranjem stručnih skupova i drugih aktivnosti s ciljem promicanja dobre prakse i zalaganja za prava i interese posebno osjetljivih socijalnih skupina. Ove se godine taj dan obilježava pod motom „Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica„. U Hrvatskoj ovaj se dan obilježava uz podršku resornog ministarstva, a uključuje i Dane otvornih vrata u ustanovama socijalne skrbi. 

Istarska udruga socijalnih radnika okuplja socijalne radnice i radnike iz svih gradova i općina u Istarskoj županiji, a broji 120 članova, zaposlenih uglavnom u ustanovama socijalne skrbi. Ovo godišnje druženje održavaju svake godine u drugom istarskom gradu, a ove godine izbor je pao na Poreč.

Grad Poreč, V.H.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email