NEWS

Ishodovana uporabna dozvola za prvu pretovarnu stanicu u Hrvatskoj – na odlagalištu komunalnog otpada „Košambra“

Pretovarna stanica
21.11.2014. 11:06; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Ishodovana uporabna dozvola za prvu pretovarnu stanicu u Hrvatskoj – na odlagalištu komunalnog otpada „Košambra“

Po završetku radova i nakon provedbe  tehničkog pregleda 14. studenog 2014., ishodovana je uporabna dozvola za  prvu   pretovarnu  stanicu  u  Hrvatskoj, na lokaciji odlagališta komunalnog otpada „Košambra“ u Poreču.

Porečka pretovarna stanica, kao primarni dio integralnog sustava za gospodarenje otpadom,  prva je od šest planiranih na području Istre. Obuhvaćat će organizirano sakupljanje i zbrinjavanje otpada za cijelo područje grada i sve općine Poreštine, ukupno za 33 tisuće stanovnika u nešto manje od 12  tisuća domaćinstava kao i za gospodarske i turističke objekte.

Direktor Usluge Poreč Milan Laković istaknuo je da  su izgradnjom pretovarne stanice na „Košambri“, ostvareni svi uvjeti da sa početkom rada CGO Istarske županije Kaštijuna, Grad Poreč sa okolnim općinama krene u realizaciju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, što predstavlja veliki i značajan iskorak u samom procesu prikupljanja i gospodarenja otpadom kao i dugotrajnu korist u očuvanju okoliša i  kvalitete zdravlja naših sugrađana.

Za gradnju ove građevine koja će imati važnu ulogu za regionalno zbrinjavanje otpada i obradu uloženo je 6.797.650 kuna bez PDV-a, pri čemu 80% investicije odnosno 5.506.120 kuna  financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  dok preostalih 20 % financira komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o.

Usluga Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email