NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Intervju sa Dorom i Nikom Štetić, učenicama Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, juniorskim prvakinjavama Hrvatske u kuglanju!

dora-nika
20.01.2023. 20:28; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Intervju sa Dorom i Nikom Štetić, učenicama Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, juniorskim prvakinjavama Hrvatske u kuglanju!

Nika i Dora Štetić, učenice Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića u Poreču ostvarile su odličan rezultat na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u kuglanju za juniorke. Povodom ostvarenog uspjeha ravnateljica Škole Tatjana Gulić Pisarević čestitala im je, naglasila da se svi ponosimo njihovim uspjehom,  te uručila bukete cvijeća.

Sestre Štetić (Nika, Dora i Tea) zajedno s Ninom Gašparini članice su Ženskog kuglačkog kluba „Istra“ Poreč za koji su odnijele pobjedu u Bjelovaru na ekipnom Prvenstvu. U nastavku donosimo razgovor s Nikom i Dorom u kojem saznajemo o njihovoj ljubavi prema kuglanju, o teškoćama s kojim se susreću te o planovima za buduća natjecanja.

Drage djevojke, za početak, čestitamo vam na ovom odličnom uspjehu! Željeli bismo saznati nešto više o vama i o sportu kojim se bavite. Možete li nam reći kada ste i kako pojavila vaša ljubav prema kuglanju te koliko dugo se već bavite ovim sportom.

Nika: Još u osnovnoj školi nam je došla obavijest o svim sportovima koji se nude u Poreču i na koje se možemo prijaviti. Kuglanje nam je zvučalo zabavno pa smo odlučile otići u kuglanu i pokušati kuglati. Odmah nam se svidjelo i odlučile smo početi trenirati. Sada treniramo već 5 godina.

Od zabave do uspjeha! Možete li nam reći kako izgleda jedan vaš trening? Na koji način se pripremate za natjecanja?

Dora: Treninge imamo dva puta tjedno. Svaki trening počinje vježbama za zagrijavanje cijeloga tijela kako ne bi došlo do istegnuća i ozljeda. Nakon toga imamo zagrijavanje na stazi od nekoliko minuta nakon kojega počinjemo igrati baš kao na natjecanju. Uz nas je uvijek trenerica koja nas savjetuje kako da što bolje izbacimo kuglu.

Postoje li u kuglanju koraci koje morate poštovati kako bi pravilno bacile kuglu?

Nika: Postoje, kad stanemo na stazu moramo napraviti tri koraka, ispružiti ruku ispred sebe i izbaciti kuglu prema čunjevima.

Imate li neku medalju koja vam najviše znači ili koja vam je ostala u lijepom sjećanju?

Dora: Moja najdraža medalja je sa Europskog prvenstva u Kranju gdje smo osvojile ekipno prvo mjesto.

Recite nam što vam je najzabavnije i najbolje u kuglanju, a što je najteže ili najizazovnije za vas?

Dora: Najnapornije je kada imamo natjecanja dva dana za redom. Iako kuglanje ne izgleda kao težak sport ipak se i mi umorimo i treba nam odmor.

Nika: …a najbolje i najljepše je kada ostvarimo dobar rezultat, osvojimo medalju i družimo se međusobno!

Imate li svog sportskog uzora u kuglanju?

Nika: Nataša Ravnić, članica je našeg kluba i svjetska prvakinja u kuglanju. Uvijek nam pomaže, smiruje nas i bodri na treninzima i natjecanjima.

Vjerujemo da takva pomoć i podrška puno znači! Pripremate li se trenutno za još neko natjecanje?

Nika: Uvijek se pripremamo za nešto. U subotu imamo utakmicu u Sisku, a u nedjelju idemo igrati parove za regiju. Cilj nam je pobjeda jer to znači i prolazak na državno natjecanje. Također, jednom mjesečno idemo u Rijeku gdje nas prate članovi Hrvatske kuglačke reprezentacije i nadamo se ulasku u Reprezentaciju!

Bravo djevojke! Imamo još samo nekoliko pitanja za vas da vas bolje upoznamo. Možete li nam ispričati neki zanimljiv ili smiješan događaj s natjecanja koji vam je ostao u sjećanju.

Nika: Jednom mi je zbog velike treme ispala kugla iz ruke dok sam prilazila stazi, ali brzo sam ju podigla i nastavila dalje.

Kako provodite svoje slobodno vrijeme?

Dora: Uz školu, treninge i natjecanja vikendom ga baš i nemamo puno, ali kada ga imamo provodimo vrijeme s obitelji.

Za kraj, imate li kakvu poruku za učenike naše škole i učenike osnovnih škola?

Nika: Kuglanje je zabavno i možete se naučiti koncentrirati i ne živcirati previše. Također, pronaći ćete puno prijatelja iz cijele Hrvatske i šire!

Dora: Dođite k nama i probajte kuglati. Trebaju nam mlade snage u klubu!

Nadamo se da će se na ovaj poziv odazvati što veći broj mladih! Drage naše učenice, hvala vam na ovom razgovoru. Želimo vam puno sreće i uspjeha na budućim natjecanjima!

 

Intervju provela i priredila: Ana Sakač, prof.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email