NEWS

Intenzivne aktivnosti djelatnika Usluge Poreč na uređivanju gradskih zelenih površina

IMG-af3a1bb174ffbcdd6b116ba535aab9ea-V
03.05.2022. 12:05; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Intenzivne aktivnosti djelatnika Usluge Poreč na uređivanju gradskih zelenih površina

Dolaskom sunčanog i toplog razdoblja, Usluga Poreč počela je s proljetnim uređivanjem grada i hortikulturnim radovima. U tijeku je intenzivna košnja zelenih površina i orezivanje stablašica, trajnica, grmlja i živice na različitim lokacijama na području Grada Poreča-Parenzo.

U rad je pušten sustav automatskog polijevanja zelenih površina, a provode se i radovi redovne zaštite ukrasnog bilja na javnim površinama na području grada. Užurbano se radi na poslovima prozračivanje i prihranjivanja travnjaka, uređuju se šume, dječja igrališta, parkovi. Osim toga, ovih dana krenula je i sadnja cvijeća. Predviđena je sadnja 10 različitih vrsta i preko 15.000 komada ljetnih sadnica koje će krasiti naše ulice, rotore, parkove, trgove i ostale zelene površine.

Organizacijska jedinica Hortikultura, kao i uvijek, obavlja različite poslove održavanja javnih zelenih površina na području Poreča. Ovisno o godišnjem dobu obavlja poslove košnje zelenih površina, grabljanja, okopavanja i sadnje, uređenja cvjetnih gredica te orezivanja i oblikovanja trajnica grmova i živica.

Godišnje održavanje zelenih površina obuhvaća održavanje  592 m2 cvjetnih gredica i cvjetnih korita te se posebna pažnja posvećuje njezi samog bilja.

Pod održavanjem zelenih površina Grada osim održavanja i njege sezonskih i trajnih cvjetnjaka, podrazumijeva se i održavanje i orezivanje drveća, grmlja i živica te košnja i sakupljanje trave.

Površina za košnju zelenih površina što uključuje preko 45 dječjih igrališta, 25 rotora, te sve gradske parkove iznosi 950.222,54 m2 , odnosno, a s obzirom da je košnja ponavljajuća djelatnost na godišnjoj se razini ukupno pokosi 5.405.662 m2 zelenih površina.

Osim košnje zelenih gradskih površina, redovito se održavaju i kose površine uz prometnice i to ukupne površine 1.163.678 m2 , odnosno godišnje se održava i pokosi ukupno 2.034.433 m² površina uz prometnice.     

Radovi se odvijaju zahvaljujući 26 radnika dok se u održavanju zelenih površina koristi profesionalna mehanizacija koja uključuje kosilice, traktore te specijalna komunalna vozila sa s priključcima.

Grad Poreč odavno je prepoznat po standardu uređenosti svoje zelene infrastrukture, a vrijedni djelatnici Hortikulture i ove godine osigurat će prekrasno uređene zelene površine s šarenim cvijećem koje će razveseliti naše sugrađane ali i spremno dočekati sve posjetitelje.

 

Usluga Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email