NEWS
Max 180920 S

Informativnom sastanku na temu zbrinjavanja otpada u starogradskoj jezgri odazvalo se DESETAK ugostitelja i poduzetnika

IMG_1892
01.08.2019. 10:44; Učitavanja: 277; Početna / Gospodarstvo / Informativnom sastanku na temu zbrinjavanja otpada u starogradskoj jezgri odazvalo se DESETAK ugostitelja i poduzetnika

U utorak, 30. srpnja je na inicijativu Udruženja obrtnika Poreč u Obrtničkom domu Poreč održan informativni sastanak na temu zbrinjavanja otpada u starogradskoj jezgri grada Poreča.

Poziv za sudjelovanje  bio je  upućen ugostiteljima, obrtnicima i poduzetnicima koji obavljaju svoje djelatnosti u starogradskoj jezgri s ciljem što bolje implementacije novog sustava zbrinjavanja otpada.

Sastanku se odazvalo desetak ugostitelja i poduzetnika koji su zajedno sa predstavnicima gradske uprave  i  Usluge Poreč d.o.o. raspravljali o problemima koji se javljaju na terenu, iznosili mišljenja i prijedloge u cilju što efikasnijeg rješavanja istih, a pogotovo što je to dio grada kojeg svakodnevno  posjećuje veliki broj turista te u kojem se nalazi veliki broj ugostiteljskih objekata.

Prema planu odvoza iz starogradske jezgre odvoz se u ljetnim mjesecima vrši svakodnevno ali bez obzira na isto na terenu se često nailazi na nered kao posljedica neodgovornog  ponašanja pojedinaca, te su česti prizori  nepropisno odloženootpad, isti se odlaže na javnu površinu uz same kontejnere dok eko otoci puni  miješanog i biorazgradivo komunalnog otpada,.

Predstavnici Usluge Poreč najavili su postavljanje video nadzora na problematičnim lokacijama u samom gradu te kažnjavanje svih korisnika koji nepravilno odlažu otad.

Print Friendly, PDF & Email