NEWS

Informacija o procesu donošenja Zakona o morskom ribarstvu — Priopćenje

30.11.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Informacija o procesu donošenja Zakona o morskom ribarstvu — Priopćenje
998mpslogo.gif

Zakonu o morskom ribarstvu u medijima je posvećeno poprilično dosta prostora i vremena pri čemu se stekao dojam da je to konačna verzija što je izazvalo burne reakcije ribara.

U cilju zaštite domaćih ribara, dok Zakon ne dobije konačan izgled i ne bude definiran neće se slati u proceduru donošenja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva maksimalno će zaštititi interes ribarskog gospodarstva i učiniti sve što je moguće na zaštiti ribara.

Priliku da se ponovno očituju na prijedlog Zakona o morskom ribarstvu i sudjeluju u njegovu donošenju imat će cehovne udruge, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. Od njih se očekuje jedinstven stav po pitanju Zakona ali i cjelokupne ribarske strategije.

Također, za početak prosinca u Splitu predviđen je sastanak ribara s ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petrom Čobankovićem gdje će se otvoreno razgovarati o svim strateškim odrednicama u ribarstvu.

Smatramo da je uslijed neinformiranosti, a poglavito zbog nepoznavanja postupka donošenja Zakona kroz proces usklađivanja dio ribara i javnosti doveden u zabludu. —

– MInistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva RH –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email