NEWS

IN MEMORIAM: Milorad Jovanović, dr. med. spec. radiologije (1958.-2022.)

12.09.2022. 13:49; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / IN MEMORIAM: Milorad Jovanović, dr. med. spec. radiologije (1958.-2022.)
2022-09-12_13h48_40

S poštovanjem i zahvalnošću opraštamo se od svog sugrađana, Milorada Jovanovića, dr.med.spec. radiologije, liječnika, stručnjaka i bivšeg gradskog vijećnika, koji je ostavio duboki trag u životu našeg grada.

Dr. Jovanović višestruko je obilježio život naše zajednice i mnogih Porečana. Kao liječnik i humanist, svakom čovjeku koji ga je trebao nastojao je pomoći. Pristupao je jednostavno, iskreno, spontano, toplo i srdačno radilo se o dobrim ili lošim vijestima, te je ulijevao povjerenje i nadu. Bio je zaljubljenik u svoje zvanje i u ljude, a za njega je medicina bila poziv.

Dr. Jovanović velik je doprinos dao i na području prevencije raka dojke, a još od 2005. godine bio je aktivan član Povjerenstva za preventivne mamografske preglede Istarske županije. Mnoge naše sugrađanke pamte ga upravo iz ove uloge, a kao njegovi sugrađani i pacijenti pamtit ćemo ga kao predanog liječnika i dobrog čovjeka.

Bio je aktivan i u širem društvenom okruženju Poreča. Sudjelovao je u radu gradskog vijeća i u više gradskih odbora, uključujući i onog za zdravstvo te se zalagao za unaprjeđenje zdravstvenih usluga za sve Porečane.  Zahvaljujući svojem radu i doprinosu, dr. Jovanović bio je i dobitnik plakete gradonačelnika povodom Dana grada ove godine, koja se dodjeljuje zaslužnim građanima Poreča za osobni angažman u gradu te za predstavljanje grada u državi i inozemstvu.

U ime svih Porečana koje je liječio, dočekivao i pozdravljao s osmjehom, utjehom i ljudskom toplinom, u ime nove kvalitete u brizi za zdravlje koju je zagovarao za sve Porečane, opraštamo se od dr. Jovanovića, stručnjaka i sugrađana, uz zahvalu za sve njegove ljudske i stručne doprinose Poreču i Porečanima te obitelji izražavamo duboku sućut.

Gradonačelnik Poreča                                                                                                       

Loris Peršurić,  sa suradnicima                                                                                                                   

Print Friendly, PDF & Email