NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

In memoriam IVAN MAJS

25.11.2019. 17:53; ; Početna / Obavijesti / In memoriam IVAN MAJS
Majs Ivan 02

Sportsku, nadasve nogometnu Poreštinu u nedjelju, 24. studenog obavila je velika tuga. Toga je dana naime u 89. godini života prestalo kucati srce Ivana Majsa, najdugovječnijeg trenera u omladinskom pogonu u povijesti porečkog Nogometnog kluba Jadran, čovjeka i sportskog pedagoga koji je odgojio brojne naraštaje porečkih nogometaša, među kojima i one koji su vrlo uspješne profesionalne igračke karijere ostvarili u većim nogometnim, pa i inozemnim sredinama.

        Ivan Majs rođen je 16. travnja 1931. godine u Požegi u kojoj se kao dječak počeo baviti nogometom u tamošnjem NK Slavonija. Osim za Slavoniju igrao je i za tadašnji osječki Proleter, a današnji Osijek, te za našički NAŠK. Još tijekom igranja u Našicama započeo je sa školovanjem za trenerski poziv, te je u NAŠK-u završio igračku i započeo trenersku karijeru.

        Zajedno s obitelji početkom 70-ih godina prošlog stoljeća se preselio u Poreč i kao školovani trener nogometa odmah uključio u omladinski pogon Jadrana, klub koji mu je u drugoj polovici života uz obitelj postao najveća ljubav, praktički drugi dom jer je prvo na starom gradskom igralištu Pod silosom, a kasnije na stadionu SRC Veli Jože provodio sve svoje raspoloživo vrijeme. Osim što je povremeno preuzimao vođenje seniorske momčadi porečkog kluba, te kraćih epizoda u susjednim klubovima Višnjan i Istra iz Tara, Majs je sav svoj trenerski vijek proveo radeći u omladinskom pogonu Jadrana i svu je svoju aktivnost posvetio odgoju mladih nogometaša s kojima je radio gotovo 40 godina.

        Dugi niz godina bio je i aktivan član Zbora trenera NSIŽ-a sudjelujući u njegovim brojnim aktivnostima, prvenstveno u selektivnim procesima s mladim nogometašima. Do zadnjeg dana života pratio je svoj Jadran pa je tako pogledao i zadnju domaću utakmicu porečkog kluba prije deset dana s Novigradom.

        Posljednji ispraćaj Ivana Majsa biti će u utorak, 26. studenog u 15.30 sati na porečkom groblju na Žatiki.

(kk)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email