Valfresco TOP 12

Igra i učenje ključ su znanja !

185201559_4002879683124494_674056238866038475_n
12.05.2021. 17:54; ; Početna / Kultura / Igra i učenje ključ su znanja !
Hrvatski izdavač Profil klett je početkom 2020./2021. šk. godine besplatno otvorio platformu IZZI svim hrvatskim učiteljima i učenicima. Učenici tako imaju mogućnost ponavljanja nastavnih sadržaja putem interaktivnih zadataka iz svih predmeta, a razrednik može pratiti njihov napredak. Djeca ponavljaju i uče gradivo kroz igru.
 
Tako je i 1. a razred redovito posjećivao platformu IZZI i skupljao bodove. Na poticaj promotorice Đeni Milanović uključili smo se u IZZI KVIZZI.
 
Od 19. do 25. travnja učenici su rješavali posebno kviz-izdanje IZZI-ja. Na razini razreda ponovno su se skupljali XP bodovi, a deset najboljih plasiralo se u veliki finale. Tijekom natjecanja 1. a bio je visoko na ljestvici poretka od ukupno 100 prvih razreda koji su se natjecali diljem Hrvatske, a učenike je dodatno motivirao ulazak u finalni krug natjecanja u kojem je sudjelovalo 10 škola.
 
Veliku podršku pružili su roditelji koji su djecu poticali i bodrili tijekom cijele školske godine, a ne samo u natjecateljskom dijelu kviza. Učenicima 1. a razreda čak su dvaput određene mjere samoizolacije. Učenjem na daljinu poboljšali su vještine rada na računalu i korištenje interneta.
 
U finalnom dijelu kviza koji je održan 3. 5. 2021. 1. a razred predstavljala su tri učenika koja su u vremenskom ograničenju od 45 minuta trebali riješiti kviz. Za razliku od polufinala učenici su mogli vidjeti svoje odgovore tek nakon što su riješili sve zadatke i kliknuli „Završi kviz“. Bili su brzi, samostalni i snalažljivi.
 
Pobjeda na IZZI KVIZZI natjecanju donijela je puno sreće, zadovoljstva i ponosa u naš razred, ali i cijelu OŠ Poreč. Nagrade za osvojeno 1. mjesto su pametna ploča, edukativne kutije za svakog učenika i poseban slatki dar, čokolada osmišljena samo za sudionike kviza.
 
U utorak 11. svibnja predstavnici Nakladničke kuće Profil klett uručili su nagrade pobjednicima ovoga mrežnoga natjecanja učenicima i njihovoj učiteljici.
 
Veselimo se novim izazovima!
 
Učiteljica Marija Selar, OŠ POREČ

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
BUS-S