IDS-u deset od deset na izborima u Poreču

ids_porec
22.03.2015. 23:55; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / IDS-u deset od deset na izborima u Poreču

Na današnjim izborima za Vijeća mjesnih odbora, IDS je ostvario nadmoćnu pobijedu u svim mjesnim odborima, odnosno 10 od 10 mjesnih odbora i 54 mjesta u Vijećima mjesnih odbora od 70 ukupno.

IDS je u dva mjesna odbora osvojio svih 7 mjesta, u 2 mjesna odbora osvojio 6 od 7 mandata, u 4 mjesnih odbora je osvojio 5 mandata, dok je u dva ovojio 4 od 7 mjesta.

U mjesnom odboru Mate Balote  nositelj liste IDS-a Eugen Stanissa osvojio je 6 mandata, ID je osvojio 1 mjesto.
U mjesnom odboru Veli Maj, gdje je IDS-ovu listu predvodila Manuela Janko, IDS je osvojio 4 mjesta, a SDP 1 mjesto, ID 1 mjesto te jedno mjesto Nezavisni.

Za mjesni odbor Joakima Rakovca, koji obuhvaća porečku jezgru i stari dio grada, nositelj liste IDS-a Kristijan Žužić osvojio je 5 mjesta IDS-u, dok je 1 mjesto pripalo SDP 1 mjesto i 1 mjesto ID.

U MO Žbandaj IDS je osvojo 5 mjesta predvođen nositeljom liste Adrijanom Jakusom, dok je po 1 mjesto pripalo HDZ-u i ID-u.

U MO u Novoj Vasi IDS-ovu listu predvodio je Zlatko Šalić   koji je osvojio 4 mjesta dok je 3 mjesta pripalo ID-u.

U MO Varvari gdje je nositelj liste IDS-a bio Robert Velenik, IDS je osvojio 6 mjesta.

Kandidacijsku lista IDS-a za Vijeće mjesnog odbora Červar Porat osvojila je 5 mjesta dok su 2 mjesta pripala HDZ-u.

U mjesnom odboru Baderna i MO Fuškulin izbori su prošli bez iznenađenja jer je prijavljena jedina kandidacijska lista i to ona IDS-a s nositeljem Petrom Bankom i Ivanom Damjanićem tako da su svih sedam mandata pripali IDSu.

U mjesnom odboru Anke Butorac nositelj liste Zoran Rabar osvojio je 5 mandata dok su po jedan osvojili ID i SDP.

Izjava Sanje Oplanić, predsjednice porečkog IDS-a:
– Jako sam zadovoljana izbornim rezultatima. Posebno me veseli što smo dobre rezultate ostvarili u prigradskim naseljima, u kojima je bio veći odaziv birača. Sigurno je da je povjerenje koje smo dobili rezultat i dobrog rada naših ljudi na terenu, istaknula je predsjednica porečke podružnice IDS-a Sanja Oplanić.

Podcrtala je da njezina stranka samostalno ima apsolutnu većinu mandata u svih 10 mjesnih odbora.

Nedjeljni izbori za mjesne odbora na području Grada Poreča pokazali su da je IDS najjača stranka u gradu bez ozbiljne konkurencije. Iako je odaziv slabiji u odnosu na lokalne izbore, rezultati izbora su pokazatelji opredjeljenja biračkog tijela.

“Kandidirali smo se u svim mjesnim odborima iz čega se može iščitati naša snaga, organiziranost, stabilnost i spremnost da obnašamo vlast. Želim se zahvalit svim članovima, volonterima i simpatizerima koju su doprinijeli ostvarenju ovog odličnog izbornog uspjeha, poručila je predsjednica poreckog IDS-a Sanja Oplanić.

(REX/FOTO ARHIVA)

Print Friendly, PDF & Email