NEWS
valfresco

IDS Poreča predstavio kandidate za izbore za Vijeća mjesnih odbora

Press_IDS_-_1_-_Porec,_13.03.2015.
13.03.2015. 23:18; Učitavanja: 971; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / IDS Poreča predstavio kandidate za izbore za Vijeća mjesnih odbora

Gradska podružnica IDS-a Poreč danas je predstavila izborne liste i njihove nositelje za izbore za Vijeća mjesnih odbora Grada Poreča, koji će se održati slijedeće nedjelje, 22. ožujka 2015. Govoreći o važnosti ovih izbora, predsjednica IDS-a Poreč Sanja Oplanić izjavila je da je politika IDS-a, kao najveća stranka u Poreču, usmjerena prema poboljšanju kvalitete života svakog građana u svakom Mjesnom odboru. Tome u prilog govori i činjenica da je IDS jedina stranka koja se kandidirala u svih 10 mjesnih odbora na području Grada Poreča, od toga u 6 samostalno, a u 4 u koaliciji sa HSU-om.

Napomenula je također da su ovi izbori veoma važni jer „govorimo o razini vlasti koja direktno surađuje s građanima u poboljšanju njihove životne sredine, te pitanjima od svakodnevnog interesa“.
– Iskoristila bi priliku i zahvalila dosadašnjim članovima Mjesnih odbora koji su više nego uspješno komunicirali sa građanima i slušali želje i mišljenja građana, kazala je Oplanić dodavši da su „visoko podigli ljestvicu u svom radu, zajedno, naravno, s Gradom Poreč.“

Navela je nositelje lista po mjesnim odborima, a to su: Manuela Janko (MO Veli Maj), Eugen Stanissa (MO Mate Balota), Kristijan Žužić (MO Joakim Rakovac), Adriano Jakus (MO Žbandaj), Zoran Rabar (MO Anke Butorac), Robi Velenik (MO Varvari), Vesna Sliško (MO Červar-Porat), Ivan Damjanić (MO Fuškulin), Petar Banko (MO Baderna) i Zlatko Šalić (MO Nova Vas).

Predstavivši liste, potpredsjednik IDS-a Poreč Ronald Žužić naglasio je da su „izborne liste sastavljene na način da se vodilo računa o adekvatnoj zastupljenosti raznih društvenih segmenata. Tako su na listama osim članova IDS-a i članova HSU-a i nezavisni“. Posebno se vodilo računa, kazao je Žužić, da budu zastupljeni mladi, sugrađani treće dobi, pripadnici nacionalnih manjina, ali i zastupljenosti oba spola.

Potpredsjednik porečkog IDS-a istaknuo je da je „svaki MO specifičan na svoj način pa su tako i za svaki MO napravljeni i konkretni programi koje će uz zahtjeve i želje građana kandidati provesti u djelo uz suradnju Grada Poreča“. Dodao je da u proteklom mandatu, predstavnici IDS na razini Mjesnih odbora „znali su biti blizu građanima“ te da njihovim angažmanom zajedno s građanima i Gradom učinjeno je mnogo.

Predsjednik MO Mate Balota Eugen Stanissa predstavio je ključne projekte za mjesne odbore na području Grada te je izdvojio, između ostaloga, dovršenje plinofikacije, povećanje broja parkirnih mjesta u svim naseljima, uređenje okoliša i  kvalitetno zbrinjavanje otpada te postavljanje novih „eko-otoka“. Programe za prigradska naselja Poreča, predstavio je detaljno član predsjedništva Adriano Jakus. Posebno je izdvojio dovođenje priključaka za širokopojasni Internet, dovršenje kanalizacije te više dječjih igrališta.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i predsjednik porečkog HSU-a Mario Ritoša, koji je pozvao sve umirovljenike da u nedjelju 22. ožujka glasuju za kandidate IDS-a i HSU-a.
– Snaga naših lista su naši kandidati čije je misija sprovesti u djelo želje i potrebe naših sugrađana, zaključili su predstavnici porečkog IDS-a pozvavši također sve Porečanke i Porečane da izađu na izbore za Mjesne odbore Grada Poreča i svoje povjerenje daju listama IDS-a i HSU-a.

Rex

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S