NEWS

I učenici porečkih škola danas “hodali za zdravlje”

IMG_AŠ
19.04.2024. 22:03; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / I učenici porečkih škola danas “hodali za zdravlje”

Učenici porečkih škola  preplavili su porečke šetnice u petak 19.travnja u sklopu manifestacije  HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 24.  
Tako su u okviru  8. javnozdravstvene manifestacije, pod okriljem  Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ),  u Poreču hodali učenici i učitelji OŠ Finida i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin te srednjoškolci iz škola SŠ Mate Balota i SŠ Anton Štifanić.
Porečko nastojanje da se promovira zdravlje, hodanje i boravak u prirodi kao najjednostavniji i najzdraviji vid tjelesne aktivnosti postiže svoj puni smisao kada se u tjelesnu aktivnost uključuju i porečka djeca i mladi. U danu je ukupno hodalo 1200 djece sa 150 odraslih pratitelja.

Djeca i odrasli voditelji porečkih škola proveli su dinamično aktivno i zabavno  jutro u prirodi. Hodalo se po dvije šetnice. Od Naftaplina do Zelene lagune hodali su srednjoškolci, a  od Picala do parka uz plažu Sv. Martin učenici Finide i OŠ B. Parentin.

Aktivnost su započeli u 8.30 te završili oko 13 sati. Mlađa djeca škola B. Parentin i Finida su boravila u parku s igračkim spravama ispod hotela Materada dok su stariji školarci koristili gradski dječji park sa spravama i odbojkaškim igralištem na pijesku kraj uvale Sv. Martin. Igre, smijeha, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo. Učenici su se nadmetali  u pojedinim igrama sa svojim učiteljima te je ovaj dan u prirodi osim igre i kretanja bio i način međusobnog druženja i  povezivanja učitelja i djece. izvan učionica i školskih klupa. Čitavu aktivnost sa Zdravim gradom je koordinirao te u konačnici taj dan i vodio naš stalni stručni suradnik, prof. kineziologije Zoran Jendrašić na čemu mu zahvaljujemo.

Hvala ravnateljima, stručnim službama, školskim kineziolozima  i učiteljima porečkih škola što prepoznaju manifestaciju HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO te istu ugrađuju u svoje školske godišnje programe i partnerski realiziraju u zajednici zajedno sa nama.

 

Zdravi grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email