NEWS
VALFRESCO S-170422

I porečki predškolci u akciji “Hoditi i zdravi biti” (foto)

5. grupna vježba
03.04.2019. 11:46; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / I porečki predškolci u akciji “Hoditi i zdravi biti” (foto)

Po prekrasnom sunčanom danu porečki predškolci iz svih porečkih vrtića hodali su i vježbali za zdravlje u utorak 2.4. u ovogodišnjoj manifestaciji HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019.

Aktivnost je za Poreč organizirao Zdravi grad Poreč kao dio 6. istarske javnozdravstvene manifestacije istog naziva koju za zainteresirane istarske gradove vodi Zavod za javno zdravstvo istarske županije. Manifestacija se već tradicionalno odvija u travnju, a povodom 7.4. Svjetskog dana zdravlja te poziva sve građane na zdrave životne izbore i navike.

Vesela i razigrana sa svojim odgajateljicama i odgajateljima te stručnim službama i ravnateljima učestvovala su djeca iz dječjih vrtića Radost I. / II., Paperino, Crvenkapica, 101 Dalmatinac i Cipelići. Nešto manje od 200 predškolaca je pjevalo, plesalo, vježbalo i potom hodalo uz stručno vođenje porečkih kineziologa, stručnih suradnika Zdravog grada Vedrana Vrusa i Zorana Jendrašića. Predškolci su živahno krenuli sa tjelovježbom uz more na porečkom kupalištu Naftaplin, potom nastavili hodati do Hotela Mediteran pjevajući putem svima dobro znane stihove „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može …“. Putem su praćeni pogledima punih simpatija slučajnih prolaznika. Potom su nastavili s igrom na tratini pored Mediterana, odmorili i vratili se u svoje vrtiće. U lijepo sunčano jutro važni odrasli, koji o djeci brinu u porečkim vrtićima, svojim izborom da se uključe u aktivnost demonstrirali su djeci dva važna preduvjeta za zdravlje: kretanje i građenje dobrih odnosa kroz povezivanje, igru i druženje na otvorenom. Ovogodišnje ushićenje završilo je idejom da se iduće godine u vrtićki dan za hodanje i tjelovježbu u Poreču uključe i srednje vrtićke grupe pa je moguće da iduće godine u aktivnost uključimo još više veselih mališana.

Zahvaljujemo svim ravnateljicama porečkih predškolskih ustanova, stručnim službama i odgajateljicama/ima te našim stručnim voditeljima, kineziolozima  Vedranu i Zoranu na entuzijazmu i pozitivnoj energiji koju su u događanje unijeli od samog starta. Veselimo se nekoj idućoj prilici za druženje i tjelovježbu kao zajedničkom izboru za zdravlje najmlađih.

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email