NEWS
Best of Poreč

I Poreč može bolje: Gromka podrška cjelovitoj kurikularnoj reformi

2016-06-02_10h31_58
02.06.2016. 10:32; ; Početna / Politika / I Poreč može bolje: Gromka podrška cjelovitoj kurikularnoj reformi

Podržavamo cjelovitu kurikularnu reformu temeljenu na znanstvenim činjenicama i spoznajama a ne dogmama, poruka je koju je s porečke rive poslalo četristotinjak okupljenih Porečana, prosvjednika koji su glasno izgovarali riječ – dosta.

Dosta nam je da se u ovoj državi šikaniraju manjine, da se maršira za oduzimanje prava, da nam se zaviruje u krevete a sad se krenulo i po djeci! Dosta nam je da se kler u sekularnoj državi igra demokracije, uvodno je, otvarajući prosvjedni skup na porečkoj rivi, rekla Nataša Vajagić iz Centra za građanske inicijative Poreč koje je uz Društvo naša djeca i organiziralo u Poreču prosvjed kao dio inicijative – Hrvatska može bolje.

Okupili smo se da jer budućnost naše djece nije politička igra. Dosta nam je i desnih i lijevih, hoćemo kvalitetno obrazovanje.

Vrijeme je da pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi, važni za budućnost Hrvatske. U zemlji u kojoj se ne možemo dogovoriti niti oko čega, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo, zajednički je nazivnik obraćanja predsjednice DND Poreč, Sonje Kotur Lovreković, profesora Vladimira Torbice, profesorice na Fakultetu političkih znanosti Dagmar Radin, psihologinje u strukovnoj školi Juraj Dobrila u Pazinu Jesne Sloković i aktivistkinje Biserke Momčinović.

Dobro raspoloženje prosvjednika i odlučnost u svojem nastupu, uvodno su na Porečkoj rivi plesom, uz glazbu u izvođenju Arsena Dedića, – Kad bi svi ljudi nas svijetu, podigle plesačice porečkog USB-a. Prosvjed je, bez incidenta, prošao u odlučnosti prosvjednika da se inicijativa – Hrvatska može bolje i ostvari!

Prosvjedu je, samo u prolazu, snimajući okupljene prosvjednike dao i poznati hrvatski filmski režiser Rajko Grlić.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani