NEWS
Best of Poreč

I novi stanovi uz gradske poticaje

17.07.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / I novi stanovi uz gradske poticaje
395GO093666.JPG

TAR –

Jučer ujutro gradonačelnik Edi Štifanić predao je 32 ključa netom dovršenih stanova iz gradskog programa poticane stanogradnje. Četiri zgrade u Porečkoj ulici dalo je graditi Gradsko poglavarstvo u veljači 2002. godine, projektna dokumentacija izrađena je godinu kasnije, a gradnja je počela lani te završila u rekordnih deset mjeseci.

– Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebno bivšem gradonačelniku Josipu Marasu i administrativnom osoblju. Važno je naglasiti da ove zgrade imaju uporabnu dozvolu te da su radovi izvedeni brzo i vrlo kvalitetno. Ovo je dovršetak prvog projekta, a Grad će i dalje podržavati ovakve i slične inicijative. Vjerujem da ćemo u svom mandatu izgraditi još 60-80 stanova uz povoljne uvjete, rekao je gradonačelnik Štifanić. Vlasnicima je čestitala i direktorica gradskog poduzeća Stan, koje je vodilo čitav projekt, Mirjana Sloković, a u ime svih stanara njoj i bivšem gradonačelniku Marasu prigodnu plaketu i cvijeće predao je Damir Deković.

Investicija je koštala nešto manje od 13 milijuna kuna, a cijena četvornog metra korisne površine stana iznosi 6.440 kuna. Od 32 stana njih tri su namijenjena za obitelji s gradske socijalne list

– Vesna Medvedec –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani