NEWS
VALFRESCO sredina

HyPro4ST – Novi projekt Instituta iz programa ERASMUS+

311778322_560078576120771_6248771351291903453_n
26.10.2022. 22:54; ; Početna / Gospodarstvo / HyPro4ST – Novi projekt Instituta iz programa ERASMUS+
Institut za poljorpivredu i turizam aktivno se uključio u provedbu još jednog zanimljivog i korisnog projekta iz Programa ERASMUS+ temljem kojeg će u narednih 36 mjeseci nastojati dati doprinos razvoju programa usavršavanja stručnjaka u području održivog, hibridnog, digitalnog, kreativnog i poduzetničkog projektnog menadžmenta na polju turizma.
 
Naziv projekta: Hybrid Project Management Skills for Sustainable Tourism
AKRONIM: HyPro4ST
Trajanje projekta: 36 MJESECI
Početak projekta: 01.07.2022.
Glavni partner na projektu: Post-innovation For Sustainable Development (Grčka)
Voditeljica projekta u Institutu: dr.sc. Ana Težak Damijanić
Program: Erasmus +
 
O PROJEKTU
Ključna aktivnost 2: Partnerstvo za inovacije / Lot 1: Partnerstvo za obrazovanje i poduzetništvo
Ukupni budžet projekta: 1.374.630,00 €
Budžet IPTPO-a: 54.732,00 €
 
Kratak opis projekta:
U projekt HyPro4ST, uključeno je 17 partnera iz 6 europskih zemalja. Partnerstvo proizlazi iz ideje da suradničke, prekogranične aktivnosti, pružaju prilike za poticanje inovacija i napretka, udruživanjem resursa i poznavanjem turističkog tržišta koje se brzo mijenja.
 
Cilj projekta je razviti novi profil posla – “Voditelj održivog i hibridnog projekta” za sektor održivog turizma. Nadalje, cilj mu je usavršavati stručnjake u području održivog, hibridnog, digitalnog, kreativnog i poduzetničkog projektnog menadžmenta, pomažući očuvanju radnih mjesta, ublažavanju nejednakosti i smanjenju drugih rizika te izgraditi niz vještina koje turistički sektor može iskoristiti za budući rast. Projekt također predlaže osnaživanje vještina stručnjaka u strukovnom i visokom obrazovanju, kako bi se mogli prilagoditi potrebama tržišta rada u turizmu.
 
Kroz šest seminara, šest online tečaja, dvije aktivnosti učenja temeljenih na radu i prekogranične mobilnosti, poboljšat će se kompetencije 700 stručnjaka, rješavajući neusklađenosti vještina i podupirući formiranje učinkovitog sustava visokog i strukovnog obrazovanja za sektor održivog turizma. HyPro4ST razvija sve outpute na sedam jezika EU-a, osiguravajući njihovu prekograničnu prenosivost. Nadalje, osigurava dugotrajni učinak rezultata projekta, razradom Preporuka politike, koje mogu poslužiti kao informacije o programima politika na nacionalnoj i EU razini.
 
Ciljne skupine projekta su postojeći i budući projektni menadžeri u turističkom sektoru, menadžeri putničkih agencija, menadžeri turističkih destinacija, organizatori putovanja, savjetnici za putovanja, menadžeri turoperatora, menadžeri korporativne odgovornosti, event menadžeri i drugi stručnjaci sličnog profila, uredska administracija, studenti, ustanove visokoškolskog i strukovnog obrazovanja, akademska zajednica, mala i srednja poduzeća te mikro-poduzeća.
 
Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna