NEWS

HTZ: Njemački mediji optimistično pišu o turističkoj sezoni u Hrvatskoj

2021-05-24_23h06_32
24.05.2021. 23:13; ; Početna / Gospodarstvo / HTZ: Njemački mediji optimistično pišu o turističkoj sezoni u Hrvatskoj

U jednoj od najtiražnijih minhenskih novina Süddeutsche Zeitung objavljena je opsežna reportaža pod nazivom „Sve će biti u redu“ o trenutnoj situaciji u Istri, izvijestio je direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

„Turista tamo za sada baš i nema, ali bi sezona mogla biti puno bolja od prošle“, ističe Süddeutsche Zeitung. Novinar Felix Haselsteiner u članku navodi kako je u ovo doba godine istarska obala inače prepuna gostiju, ali u Poreču je ove godine neobično mirno. Ipak, stanovnici i turistički djelatnici spremaju se za sezonu i izrazito su optimistični oko očekivanja turističkog prometa, koja će ponajviše ovisiti o epidemiološkim mjerama i pravilima o putovanjima u zemljama EU.

Dobrim očekivanjima s njemačkog tržišta zasigurno će pridonijeti i uklanjanje Hrvatske s “crvene” liste zemalja u kojima je visok rizik od korona virusa, što je u petak navečer objavio državni epidemiološki Institut Robert Koch. Riječ je o potezu koji će olakšati putovanja u Njemačku s obzirom da putnici iz Hrvatske po dolasku u Njemačku neće morati u obaveznu desetodnevnu karantenu, uz predočenje negativnog testa na korona virus. 

Također, prema rezultatima nedavno provedenog istraživanja gotovo polovica njemačkih građana ove godine definitivno želi na odmor, a  petina njih već je napravila konkretne planove u tom pogledu. Što se tiče domaćih putovanja, odmorišta na Baltiku i Sjevernom moru i dalje su u vrhu prioriteta njemačkih ptunika, a oni koji će putovati u inozemstvo preferiraju Španjolsku, Italiju, Grčku i Hrvatsku kao svoje idealne odmorišne destinacije. 69 posto onih koji su spremni putovati planiraju to učiniti tijekom srpnja, kolovoza ili rujna, dok njih 18 posto planira putovati već u lipnju.

HTZ

Na žalost do danas HTZ nije uspjela urgirati pri objavi stastičkih pokazatelja za Istru  i Hrvatsku na najjačim njemačkim portalima, npr. ADAC.de koji sve ove mjesece prikazuju pogrešne, POVEĆANE, brojke 7-dnevne incidencije, što sigurno ne djeluje baš pozitivno na potencijalne goste iz Njemačke.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email