Hrvatske šume: Šumom se može šetati i voziti biciklom kao i do sada

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
11.05.2014. 00:20; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Hrvatske šume: Šumom se može šetati i voziti biciklom kao i do sada

– Šumom može šetati i voziti bicikl kao i do sada, kod naplate je riječ samo o ekstra investicijama – poručuju iz Hrvatskih šuma

Nakon što je medijima odjeknula informacija da će Hrvatske šume od sada naplaćivati i izlete i bicikliranje, pojašnjeno je o čemu se zapravo radi.

– Radi se o cjeniku koji regulira upotrebu šumskih proizvoda, a sada je samo navedeno i korištenje izletišta i staza i to samo one koje smo posebno uređivali i u koje smo posebno ulagali – rekla je za Večernji list glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić-Musa. Istaknula je kako se radi o popratnim sadržajima poput roštilja i posebno uređenim površinama.

– Naravno da se šumom može šetati i voziti bicikl kao i do sada, kod naplate je riječ samo o ekstra investicijama – dodala je Juričić-Musa.

Podsjetimo, na stranicama Hrvatskih šuma objavljen je cjenik za korištenje šuma i šumskih zemljišta za rekreaciju. Ako se odlučite za izlet na posebno uređenoj površini za to ćete morati izdvojiti 20 kuna po danu, dok je obiteljska tarifa 40 kuna. Bicikliranje se na takvim površinama naplaćuje 10 kuna, dok je cijena obiteljske dozvole za korištenje uređenih biciklističkih staza 20 kuna.

Autori (Večernji list):
Ana Erdelja,
Davor Ivanov

Print Friendly, PDF & Email