NEWS
VALFRESCO S-170422

Hortikulturno oplemenjen okoliš škole u Varvarima

Škola horikultura
03.11.2014. 13:53; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Hortikulturno oplemenjen okoliš škole u Varvarima

Nakon najave na službenom blogu MO-a, u četvrtak 30.11.2014. djelatnici Uresa iz Poreča pristupili su hortikulturnom oplemenjivanju dvorišta škole u Varvarima. Hortikulturno uređenje okoliša škole u Varvarima omogućila je Turistička zajednica Grada Poreča dodijelivši nam i ove godine nagradu za najuređeniji mjesni odbor u proljetnoj akciji Dodir leptira.

U dogovoru s djelatnicima Uresa, na površinama dvorišta  škole posađene su biljke koje mogu duže vrijeme odoljeti suši, te biljke koje predstavljaju Mediteran i to: smokva, lavanda, oleandar, ružmarin, salvia, i sl. Kako bi djeci okoliš bio privlačan, ali i poticajan za učenje, zasađena je i mirisna gredica s aromatičnim biljem. Korisnici vrtića moći će se tako upoznati s biljem koje se koristi u ljudskoj prehrani. Investicija u sadnju gredica koštala je 8.400 kuna. Iznos od 8.000 kuna podmiriti će Turistička zajednica Grada Poreča iz novčanog dijela nagrade, a ostatak Grad Poreč.

Mjesni odbor Varvari pridaje značajnu pažnju uređenju svih naselja, a od početaka akcije Dodir leptira 2007. godine, MO  Varvari je osvojio više nagrada. Više puta bio je treći, drugi i prvi. Novci od nagrada redovito su se koristili za hortikulturno oplemenjivanje igrališta i javnih površina u Musaležu, Varvarima i Velenikima. U MO-u najavljuju kako će i dalje biti aktivni u uređenju naselja, na dobrobiti svih stanovnika, a napose djece.

POSEBNA NAPOMENA:

MO Varvari poziva sve mještane da kandidiraju komunalne aktivnosti na području Varvari, Veleniki, Musaleža, Valkarina i St. Diklić, kako bi o tome mogli raspraviti na idućoj sjednici vijeća MO-a u utorak 3.11.2014. u 18h. Naime, tada će se raspravljati o planu komunalnih aktivnosti i investicijama za 2015. godinu. Komentare i prijedloge mogu ostaviti na blogu MO-a: http://blog.dnevnik.hr/movrvari/ ili putem maila na [email protected]

Za MO Varvari, Robert Velenik

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email