NEWS

Hoće li kamp Puntica pripasti Funtani?

13.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Hoće li kamp Puntica pripasti Funtani?

– Uklanjanje dijela ograde na ulazu u autokamp Puntica vijećnik Marin Grgeta (IDS) je na aktualnom satu definirao hvalevrijednim događajem, ali je pitao što će Plava laguna zauzvrat dobiti, odnosno što se Općina Funtana obvezala učiniti. »Znam da je neki dogovor postignut za vrijeme bivše Općine Vrsar, no zbog nedostatka Prostornog plana neke stvari tada nije bilo moguće reallzlrati«, rekao je Grgeta. Prostorni plan je donesen pred kraj prošle godine i u njemu je prostor autokampa Puntica, koji pripada Općini Funtana, predviđen za sportsko-rekreacijsku zonu.

Načelnik Tomislav Čoga potvrdio je da je ograda pomaknuta nakon što je, zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavom Barišićem i članicom poglavarstva Ondinom Žužić, razgovarao s predsjednikom Lagunine Uprave Đeniom Radićem. »Mi ništa ne dajemo, samo smo tražili da se bezuvjetno makne ograda, a maknuta je i rampa. Nikakvog konkretnog dogovora nema i pregovori će uslijediti«, rekao je načelnik.

Grgeta je napomenuo da je Plava laguna nešto već dobila, budući da su manji zahvati u Puntici ostvareni, a spomenuo je i da je jedan od dogovorenih uvjeta bilo premještanje recepcije, što još nije učinjeno. Prema ugovoru između bivše Općine Vrsar i porečke turističke tvrtke ona iz autokampa izlazi po isteku sezone 2008., rekao je Eugen Fabris (IDS). Dodao je da je na istom sastanku dogovoreno i izmicanje ograde. "U ugovoru ne piše da Plava laguna izlazi iz Puntice, već da ugovor istječe zadnjeg dana 2008. Po mojim saznanjima oni su zainteresirani da autokamp ostane«, naglasio je Čoga.

Barišić je podsjetio da je sadašnja godišnja najamnina za zemljište na kojemu je smješten autokamp samo jedan euro za četvorni metar godišnje, što ukupno iznosi nešto više od trideset tisuća eura, i da ju je u sklopu ugovora potpisala bivša Općina Vrsar te da je Plava laguna u tridesetak godina od njegova otvaranja vrlo malo uložila u Punticu. Grgeta je pak napomenuo da ne bi bilo dobro da za neku relativno malu cifru bude prokockano potpuno otvaranje Puntice mještanima. Barišić je istaknuo da nijedno rješenje nije prejudicirano i da će s istekom ugovora o sudbini tog prostora odlučivati Funtanjani.

– Žarko smo zainteresirani da Puntica pripadne Funtanjanima, ali moje je mišljenje da bi, dok god Funtana nema sredstava za uređenje sportsko-rekreacijske zone, suludo bilo zatvarati autokamp koji donosi prihode. Ovo pitanje se sigurno neće brzopleto rješavati, zaključio je raspravu Čoga.

Marin Grgeta je napomenuo da ne stižu zapisnici sa sjednica poglavarstva te inzistirao na pisanom odgovoru vezanom za mogućnost prisustvovanja sjednicama poglavarstva. Tajnik poglavarstva i vijeća Mladen Grgeta rekao je da su malo u gužvi, pripremaju i službeni glasnik Općine Funtana, koji je moguće pročitati na internetu te obećao vijećnicima da će dobiti sve zapisnike. "U poslovniku piše da je rad poglavarstva javan, prema tome slobodno dođite na sjednice. Da mora biti prisutan netko iz oporbe – ne mora, ali vrata su otvorena svim rnještanirna«, rekao je načelnik.

Fabris je upozorio na neodržavanje travnatih površina i visoku travu u pojedinim dijelovima mjesta, na što je načelnik rekao da će općinski djelatnici provjeriti koji su to dijelovi, čije su parcele, te riješiti problem. "Red je da Montraker površine kosi kako je to činio i dosad«, napomenuo je načelnik Čoga.

K. Flegar, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email