NEWS

HNS Poreč: priopćenje sa press-konfrerencije

21.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / HNS Poreč: priopćenje sa press-konfrerencije
314vivi.jpg

Poznate su inicijative porečkog HNS-a od zalaganja za reorganizaciju javne uprave, zalaganje i uvođenje neposrednog izbora gradonačelnika i načelnika, za provođenje volje građana po pitanju Parka Olge Ban, problema oko igrališta talijanske škole, potpore inicijativi vijećnica da se osigura adekvatno parkiralište za djecu kod osnovne škole itd.

„Pozivam sve žene, ne samo da izađu na birališta, već i da se aktivno ukljuće u politički rad, nek prihvate i nek budu na listama jer ulaskom žena u politiku će se racionalnije i reprezantativnije trošiti proračunska sredstva. Da ima više žena ne bi nam se desilo da je Poreču prioritetan određen park ili trg od škole ili vrtića“ – rekla je Viviana Glavaš.

„Mladi HNS-ovci s lakoćom ulaze u predizbornu kampanju i nemaju potrebe da se sada pretrpavanju s organizaciom raznih događanja koko bi se podvoravali biračima u zadnji čas. U zadnje vrijeme primjetili smo da se nekoliko pomaladaka političkih stranaka probudilo iz ´zimskog sna´ i aktiviralo kako bi poslalo poruku biračima. Mladi HNS-a koji su svoj posao konstantno radili i takvih problema nemaju. Sada mogu napraviti samo rezime učinjenog.“ rekao je Željko Bubičić predsjednik mladih HNS-a za Istru.

Mladi HNS-ovci Poreča iz među ostalog mogu se pohvaliti:

– velikom ljetnom kampanjom „Upoznajte Hrvatsku s mladima HNS-a“ gdje su mladi HNS-ovci u Vrsaru, Funtani, Poreču, Novigradu i Vodnjanu turistima podijelili nekoliko tisuća letaka s glavnim zanimljivim podacima o Hrvatskoj.

– Organizacijom posjete kod Predsjednika Mesića i Hrvatskom saboru za mlade Istre iz raznih udruga i političkih stranaka

– Povodom svijtskog dana borbe protiv AIDS-a u Poreču je održano stručno predavanje koje je vodio naš član iz Poreča i stručnjak iz područja medicinsko-laboratorijske dijagnostike Dejan Bodetić i dr. Izabela Ćelović iz OB Pula

– među mladim porečanima provedena je velika anketa o mogućnostima i načinu korištenja slobodnog vremena i o nekim političkim stavovima za mlade. Upravo su rezultati ove ankete temelj dijela predizbornog programa koji se odnosi na mlade.

Ulaskom u vijeće naši vijećnici sigurno će se pobrinuti za probleme mladih – prvenstveno za osnivanje klubova za mlade i osnivanja gradskog vijeća mladih. Veliku ulogu posvetit ćemo izgradnji infrastrukture za mlade po selima i na prometnoj povezanosti sela sa gradom. Založit ćemo se za besplatne udžbenike za svu djecu u osnovnim školama.

Mladi HNS-ovci Poreča digli su glas vezano za skate park i njgovu neadekvatnu poziciju, dali smo podršku rukometašima za natkrivanje igrališta, reagirali smo za neadekvatno asfaltiranu atletsku stazu i potakli osnivanje gradskog vijeća mladih koje je odbijeno.

„Mladi stalno govore da neće glasati jer da su to sve isti i stari ljudi, da je svejedno koga će odabrati. Pozivam mlade da pogledju listu Koalicije Istra za Poreč i vidjet će da su to sve novi, mahom mladi ljudi, poduzetnici koji se nisu okaljali i od kojih ni jedan nije participirao u lokalnoj izvršnoj vlasti.“ rekao je Željko Bubičić.

– Koalicija Istra – HNS –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email