NEWS

HNS Istre: priopćenje sa konferencije za medije

16.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / HNS Istre: priopćenje sa konferencije za medije
460HNSkonferncija.jpg

.. Upravo HNS čini ta nova generacija hrvatskih političara. Pozivam sve mlade koji su nezadovoljni sa sadašnjim stanjem u rasprodanoj Istri, žele promjene na bolje da nam se pridruže.“ rekao je Željko Bubičić, predsjednik mladih HNS-a Istarske županije na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak 14. ožujka u Puli.

Jedna od glavnih zadaća koje je predsjedništvo mladih HNS-a Istarske županije zacrtalo u svom mandatu je obrazovanje mladih za politički život. Mladi HNS-a Istarske županije sudjeluju na seminarima i radionica u organizaciji HNS-a, Zaklade Friedrich Nauman te British Councila. Mladi se obrazuju iz područja političkog marketinga, organizacije i vođenja, rada s medijima, funkcionirnja lokalne samouprave te pripreme izbornih kampanja.

Alen Damjanić, predsjednik mladih HNS-a Pule i Željko Bubičić, predsjednik mladih HNS-a županije Istarske upravo su se vratili iz Stubičkih Toplica gdje je održana radionica iz područja političkog marketinga za mlade političkih strnaka liberalno – građanske opcije. Održan je okrugli stol mladih predstavnika iz sve tri liberalne stranke u Hrvatskoj (HNS-a, LS-a i HSLS-a) o budućnosti liberalizma u Hrvatskoj. Donesen je zaključak da i mladi trebaju dati doprinos ujednjenju liberala u Hrvatskoj, jer je za Hrvatsku od 4,5 milijuna stanovnika luksuz imati 3 liberalne stranke.

Ovaj tjedan dvoje naših kolega, jedan iz Istre a drugi iz Slavonskog Broda odlaze u Beograd na trening radionicu za mlade političare u okviru regionalnog projekta British Councila za Jugoistočnu Europu. Trening će se usredotočiti na razvoj političkih vještina, vještina lobiranja, pregovaranja, komunikacije, prezentacije i izbornih vještina.

Žalosno je da se u hrvatskoj predsjednici političkih stranaka mjenjaju smrću ili odlaskom iz stranke. Rijetki su izuzeci a najveći je upravo HNS. HNS je jedina stranka koja je u 15 godina svojeg postojanja promjenila 3 predsjednika (Savka Davčević – Kučar, Radimir Čačić, Vesna Pusić). Dva predsjednika jesu žene, a ono što je posebno je to da su sva tri predjednika i dalje aktivni u stranci i medjusobno su u dobrim odnosima. Znači nije došlo do svađe, istupa ili smrti lidera stranke da bi se isti promjenio.to dovoljno govori o snazi HNS – a, a to su ljudi.

Foto, počevši sa lijeve strane: Bubičić Željko, predsjednik Mladih HNS – a Istre; Alen Leverić, Tajnik HNS –a Podružnice Pula; Folo Marino, Predsjednik HNS – a Podružnice Pula; Damijanić Alen, predsjednik Mladih HNS –a Pule

glasnogovornik: Alen Leverić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email