NEWS

Harmonikaši iz Poreča, Vinkovaca, Virovitice i Vukovara u održali koncert na Trgu slobode

284465547_683057316427156_2028871655977019779_n
28.05.2022. 10:36; ; Početna / Kultura / Harmonikaši iz Poreča, Vinkovaca, Virovitice i Vukovara u održali koncert na Trgu slobode
Harmonikaši iz Poreča, Vinkovaca, Virovitice i Vukovara uz taktove poznatih hitova i izvrsnom izvedbom, zabavili i rasplesali domaćine, ali i mnogobrojne goste.
Ove godine Poreč je domaćin četvrtog po redu projekta Vi-Vu ( Vinkovci – Virovitica – Vukovar ) koji se održava u Poreču od 23. do 28. svibnja 2022. godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te domaćina Umjetničke škole Poreč, Grada Poreča-Parenzo i Turističke zajednice grada Poreča-Parenzo.
 
Projekt VIVU ogleda se u suradnji učenika iz različitih glazbenih škola iz triju gradova Virovitica, Vukovar i Vinkovci s učenicima domaćina Umjetničke škole Poreč, kroz organizirane radionice harmonikaškog orkestra koje će zajedničkim učenjem i sviranjem potaknuti druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. U projektu sudjeluje stotinjak učenika i njihovih profesora.
 
Cilj projekta VIVU je prezentacija objedinjenih orkestara, glazbenih škola te popularizacija harmonike kao klasičnog instrumenta te predstavljanje na koncertu/ svečanoj prezentaciji. Koncert je otvoriio harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč sa učiteljima škole.
Na programu su bile popularne skladbe i veliki hitovi grupe ABBA, Queen, Boney M i Michaela Jacksona.
 
Radio Centar
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email