NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

GRADSKO VIJEĆE USKORO O IZMJENAMA ODLUKE O PROMETU

22.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / GRADSKO VIJEĆE USKORO O IZMJENAMA ODLUKE O PROMETU
685Parkiranja-nova.jpg

 POREČ – Na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća Poreča naći će se i prijedlog izmjene lanjske Odluke o uređenju prometa. Promjene su nužne, smatra Poglavarstvo, jer su u međuvremenu izgrađene nove prometnice, kao i zato što su uočene neke nejasnoće i nepreciznosti.

Izmjenama se, primjerice, pojašnjava način upravljanja parkiralištima pa se, između ostaloga, odgovornost upravitelja (u ovom slučaju komunalnog poduzeća Usluga) za štete nastale na parkiranim vozilima proširuje na sva parkirališta s naplatom, ne samo ona zatvorena. Preciznije je riješeno parkiranje za teretna vozila, kampere, izletničke i druge autobuse, izrijekom je zabranjeno njihovo parkiranje u stambenim naseljima, a kamperima, izletničkim i drugim autobusima određuje se parkiralište kraj osnovne škole. Izletnički autobusi ukrcavat će i iskrcavati putnike samo na autobusnom kolodvoru. Detaljno je određen niz opskrbnih punktova, a pješačka zona podijeljena je u tri cjeline.

Uz dosadašnje taksi stajalište s 10 mjesta kod autobusnog kolodvora, kao i ono u Červar Portu s dva mjesta na autobusnoj stanici, predloženo je uvođenje tri nova taksi stajališta s po dva mjesta, i to u Ulici Mate Vlašića, prije raskrižja s Rovinjskom, u Ulici Nikole Tesle kod Parka Olge Ban i prije rampe parkirališta kod Općinskog suda.

Komisija za promet sugerirala je da se u novi tekst odluke uvrsti i odredba da autobusi koji ukrcavaju ili iskrcavaju goste za hotele u starogradskoj jezgri to mogu učiniti uz minimalno zadržavanje na Narodnom trgu, dok ih za otok Sveti Nikola ukrcavaju ili iskrcavaju na autobusnom stajalištu na Obali maršala Tita, kao i dosad.

Također, trebalo bi razmisliti o angažiranju više od proračunom predviđene tri osobe za prometnu jedinicu mladeži.

Print Friendly, PDF & Email